ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 4 липня 2014 р.

04.07.2014р. Б. / Швейцарська гвардія прибула до Польщі

Швейцарська гвардія
Відбуваючи паломництво слідами св. Йоана Павла ІІ 4 липня вони молитимуться на Ясней Гуже в Ченстохові. У марійному санктуарії Святу Месу для них відправить ченстоховський митрополит архиєпископ Вацлав Депо.
 
У програмі паломництва швейцарських гвардійців відвідають папські міста: Краків і Вадовіце, а також побувають у соляній шахті у Вєлічце, де молитимуться в каплиці святої Кінги. Планується також візит до Освєнціма. 

Групу супроводжуватиме капелан швейцарської гвардії отець-прелат Маркус Хеінз з ватиканського Секретаріату штату. 

Це не перше паломництво папських гвардійців. У 2010 р. вони мали паломництво слідами Йосифа Ратцінґера по Баварії,  а в 2006 р. у зв'язку з ювілеєм 500-річчя формації, гвардійці відбували паломництво слідами свого покровителя – святого Мартина Турського. 

Швейцарська Гвардія служить Папі Римському з 1506 року. Тепер вона налічує 110 членів, а керує нею полковник Даніель Анріг. До неї можуть увійти винятково молоді швейцарські католики у віці 19-30 років, які в своїй країні повинні відбути військову службу. У Ватикані вони служать щонайменше 25 місяців, а присяга новообраних відбувається щорічно 6 травня. Цього дня у 1527 році загинуло 147 швейцарських солдатів, які обороняли Папу Климентія VII (1523-1534). 

Щороку до служби у Ватикані набирають близько 30 нових гвардійців. Більшість новообраних гвардійців служать у Ватикані впродовж двох років. 

Розповсюджений міф говорить про те, що форму для швейцарських гвардійців, яка складається з 144 елементів і важить у повному спорядженні 8 кг, розробив Мікеланджело. Однак, це — неправда. Звідки насправді взялася знаменита форма, та інші цікаві подробиці про історію  Швейцарської гвардії, читайте тут

За матеріалами: Католицький Медіа-Центр

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар