ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятниця, 30 травня 2014 р.

30.05.2014р. Б. / Папа і Патріарх Константинопольський разом відзначать річницю Нікейського Собору

Папа і Патріарх Константинопольський разом відзначать річницю Нікейського Собору«Ми вирішили залишити в спадок собі та нашим наступникам зустріч у Нікеї в 2015р., щоб відсвяткувати після 17-ти століть перший по- справжньому екуменічний Собор, на якому було оголошено "Credo"», - заявив після зустрічі з папою Франциском в Єрусалимі Патріарх Константинопольський Варфоломій І.
 
Вона відбулася 25-26 травня 2014 інтерв'ю агентству "AsiaNews" православний ієрарх розповів про подальші кроки, які будуть зроблені в цілях зміцнення єдності між католиками і православними. На додаток до спільних торжеств 1700-річчя Нікейського Собору, восени 2014 в Єрусалимі - а не в Нові-Сад в Сербії, як планувалося раніше - пройде пленарне засідання Міжнародної спільної комісії з теологічним діалогом між Римо-Католицькою Церквою та Православною Церквою, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Православно-католицький діалог є тривалою подорожжю, в якому "всі повинні брати участь без лицемірства", сказав Варфоломій І, звертаючись до проблем у діяльності Комісії з 1993 р. Ми з моїм братом Франциском подорожували по Святій Землі не з жахом, як Клеопа і Лука в дорозі до Еммаус, але з твердою надією, якої вчимося від нашого Господа, сказав Патріарх. 

Він переконаний, що в Єрусалимі розпочнеться новий етап діалогу католиків і православних. Перший Вселенський Собор відбувся в 325р. у Нікеї (сьогодні турецьке Ізнік). Він зібрав єпископів Сходу і Заходу. На ньому було затверджено текст Символ віри (Credo), який доповнили на Соборі в Константинополі в 381 р. Він донині використовується під час св. Меси та Літургії.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар