ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 28 травня 2014 р.

28.05.2014р. Б. / Єпископ Ян Собіло розповів про ситуацію католиків на Донбасі

Ян Собіло
Складна політична ситуація в Донбасі є серйозною перешкодою для нормального душпастирства Церкви. Багато священнослужителів уже кілька тижнів поспіль не можуть відправляти Літургію у своїх спільнотах.
 
Єпископ-помічник Харківсько-Запоріжжської дієцезії Ян Собіло розповів про стан Церкви у регіоні. «Ситуація стає щораз важчою кожного дня. Повстанці та сепаратисти паралізували місто. У Краматорську кілька днів тому з автомата обстріляли каплицю. Вікна розбиті, віруючі бояться прийти на Службу Божу. Священик, навіть якщо б вірні зібралися, не може дістатися туди, бо ця частина міста оточена. Така ж ситуація у Луганську, Донецьку, Слов'янську, Горлівці. 

Люди духовно паралізовані, тому навіть бояться говорити з будь-ким, тому що не знають, чи сусід думає, як вони, чи це часом не сепаратист. Ми також знаємо про неприязнь до Католицької Церкви з боку деяких сепаратистів. Там з’явилося чимало так званих «військових», які викрикують антихристиянські гасла. Це складна ситуація. Така ситуація, в якій ми дуже просимо про молитву. Насамперед, щоб не знищив нас страх, щоб наші парафіяни і священики, можна сказати, як «маленьке Вестерплатте», захищали свої парафії.  Священики були і залишаються з людьми. Моліться, щоб мужньо вистояли до кінця, і щоб Бог скоро вирішив ситуацію, щоб все це закінчилося мирно». 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар