ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 6 травня 2014 р.

06.05.2014р. Б. / Папа – Швейцарській Гвардії: Привертати увагу повинна не форма, а особа (+video)


Служба у Папській Швейцарській Гвардії – це особливий досвід, який включає зустріч часу та простору в особливому вимірі, пов’язаному з унікальністю Вічного Міста. На це звернув увагу Святіший Отець Франциск, приймаючи 5 травня особовий склад Папської Швейцарської Гвардії разом з родинами та духовними провідниками. 
 
Зустріч відбулася напередодні присяги новобранців, яка здійснюється в річницю героїчного подвигу їхніх попередників, які в XVI столітті віддали своє життя, захищаючи Папу Климента VII. 

Звертаючись до гвардійців, Наступник святого Петра склав їм вдячність за служіння, та згадуючи героїчних попередників, підкреслив: «Ваша посвята є підтвердженням того, що їхня сміливість та вірність принесли плоди, як каже Євангеліє: зерно, вкинене у землю та померле, проросло». 

Святіший Отець зауважив, що відтоді церковний та суспільний контекст дуже змінився, але залишилося таким самим «серце людини, її здатність бути вірною та сміливою», як написано у гаслі Папської Швейцарської Гвардії «acriter et fideliter». «Ваше служіння, отже, є справжнім свідченням, тому що є конкретним вираженням бажання посвятитися важливому і зобов’язуючому завданню», – сказав Папа, зазначивши, що до цього рішення вони прийшли також і завдяки родинам та спільнотам, які їх виховали, за що він склав щиру подяку теж і їм. 

«Звершувати службу у Папській Швейцарській Гвардії, – означає переживати досвід, який дозволяє пережити в особливому вимірі зустріч простору й часу: Рим є багатим на численні пам’ятники та історичні й мистецькі місця, які свідчать про велич його культури й історії, — зазначив Папа. — Одночасно, це місто не є лише великим музеєм, але й перехрестям туристів і паломників, які походять з усього світу, це люди відмінних мов, традицій, релігій та культур, які прибувають сюди з різних причин. І в цьому вирі історії та особистих історій перебуває також кожен з вас. Через своє особливе служіння, ви покликані давати спокійне та радісне християнське свідчення тим, які прибувають до Ватикану, щоб відвідати базиліку Святого Петра та зустрітися з Папою». 

Святіший Отець звернув увагу на те, що гвардійці носять особливу форму, відому в усьому світі, і яка привертає увагу відвідувачів Ватикану. Її кольори є символами посвяти, серйозності та безпеки, ототожнюючись «з особливим служінням та славним минулим». Але «за кожною уніформою стоїть конкретна особа», яка має родину, батьківщину, особистість, життєві проекти. «Пам’ятайте, – наголосив Папа своїм охоронцям, – не уніформа, але той, хто її носить повинен вражати інших ввічливістю, духом гостинності, наставленням любові до всіх».
Більше про Швейцарську Гвардію, її історію та особливості форми читайте тут



За матеріалами: Радіо Ватикану 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар