ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 8 квітня 2014 р.

08.04.2014р. Б. / Педагогіка виховання по-Божому

бог дитина

Роздуми над Словом Божим на вівторок V тижня Великого посту

  Книга чисел описує незадоволення Ізраїльського народу: «Для чого ви вивели нас із Єгипту — щоб повмирати в цій пустелі? Хліба нема, води нема, а той легенький хліб набрид нам!» (Чис 21, 5). Що цікаво, Бог дуже гостро карає свій народ: «Тоді Господь наслав на людей вогненних гадюк, і вони почали їх кусати. І вимерло в Ізраїля сила народу» (Чис 21, 6). Виявляється, що таке виховання є дієвим: «Прийшли люди до Мойсея та й кажуть: Згрішили ми, бо говорили проти Господа і проти тебе; помолися ж до господа, щоб віддалив від нас гадюк» (Чис 21, 7). Бог не забирає гадюк, а відповідає Мойсеєві: «Зроби собі вогненну гадюку й повісь її на стовпі, а як укусить когось гадюка, то він погляне на неї й зостанеться живий» (Чис 21, 8). 

Ісус же каже до юдеїв: «Ви з цього світу а Я — не з цього світу» (Йн 8, 23). «Цей світ» у розумінні Ісуса є духовною дійсністю: дух пихи, невірства, спротиву Святому Духові. Ясно, що ні Ісус, ані Його Церква не є «з цього світу». Ісус також каже: «Якщо не повірите, що Я Є, помрете у гріхах ваших» (Йн 8, 24). Ким є Ісус? Насамперед, Він — посланий Отця. Говорить про себе доволі таємничим чином, ототожнюється зі своїм посланням, є Словом, яке від початку вчить про Отця, про Його Милосердя, Його доброту, вказує на Царство Боже своїми чудами зцілень і звільнення від злих духів. 

Джерело:  КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар