ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

неділю, 23 березня 2014 р.

23.03.2014р. Б. / Прагнення Бога і прагнення людини

613129_original
Художник: Олександр Антонюк

Роздуми до Слова Божого на ІІІ Неділю Великого Посту, рік А


Шлях Ісуса веде через землі Самарії. Під час подорожі Він зустрічається з самарянкою. Місце, де відбуваються описані події, чітко визначене як самарянське місто Сихар біля криниці Якова, поряд із полем, що його Яків дав своєму синові Йосифові. Євангеліст згадує точний час описаної сцени — близько шостої години (близько полудня за нашим рахунком). У сьогоднішньому фрагменті Євангелія з’являються на сцені такі дійові особи: Ісус, самарянка, учні Ісуса і мешканці Самарії. Можемо також відзначити виразну послідовність назв (титулів), які стосуються Ісуса і щораз повніше об’являють Його особу: юдей, Господь (пан), більший за Якова, Пророк, Месія, Спаситель світу. Люди, які зустріли Ісуса з Назарета, поступово відкривають Його тотожність як Месії і Сина Божого. 

Зустрічаємося з Ісусом, котрий опівдні сидить біля криниці Якова. Він спраглий любові. Євангеліст повчає нас, як сильно Бог хоче заспокоїти найбільше прагнення людського життя. Прагнення Бога і прагнення людини зустрічаються у повному сяйві Дня. В усій своїй чутливості до потреб людини Бог хоче бути для неї джерелом вічного життя і щастя. У прагненні Бога видно стривожене лице Матері, яка бачить небезпеки, що чигають на її дитину. Можна побачити також обличчя милосердного Отця, який схиляється над слабкістю і гріхом людини та прагне її навернення. Зустріч прагнення Бога з прагненням людини приносить плоди радості й миру. Під час цієї зустрічі віруючий має свідомість, що він любить і є возлюбленим. Бог приходить до серця людини, як Возлюблений, Наречений. Віруючий настільки захоплений зустріччю зі своїм Нареченим, що своїм досвідом стає свідком у світі довколишніх людей. Його свідчення веде інших до Джерела Життя і Любові. Веде всі до Бога , відкриваючи перед ними найпрекраснішу книгу Одкровення Божественної Любові , якою є Біблія. 

Слово Боже провокує ставити фундаментальні питання і шукати відповідей. Яким є найглибше прагнення мого життя? Чи в молитві я можу висловити перед Богом свої прагнення? Чи Ісус є для мене джерелом живої води, з якої я черпаю віру, надію і любов? Чи вмію іншим передавати свій досвід зустріч з живим Богом? Чи моя віра веде мене на зустріч із моїм Спасителем і подателем щастя? 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар