ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 20 березня 2014 р.

20.03.2014р. Б. / Владика Борис(Гудзяк) наголосив на важливості запобігання впливу на європейців російської пропаганди


Владика Борис(Гудзяк) наголосив на важливості запобігання впливу на європейців російської пропагандиВперше в історії Євросоюзу саме українські громадяни віддали свої життя, відстоюючи європейські цінності під прапором Співтовариства.

Про це сказав єпископ Франції, Швейцарії і Бенілюксу Української греко-католицької церкви отець Борис Гудзяк,- повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на УКРІНФОРМ.


«Вперше в історії Європейського Співтовариства на території Європи європейці віддали свої життя з прапором Європи у руках», - описав трагічні події на Майдані у Києві єпископ.

Як наголосив Гудзяк, Європі дуже важливо зрозуміти, що асоціація і зміцнення відносин з Україною є важливими і необхідними не тому, що цього хочуть і прагнуть самі українці. «Україна має потенціал і прагнення зробити свій внесок для розвитку Євросоюзу. Природа Майдану, рівень соціальної солідарності, щира віра у європейські цінності - це те, чого потребує Європа», - переконаний Гудзяк.

Він порівняв останні чотири місяці розвитку і становлення громадянського суспільства в Україні з дією «машини часу», коли день прирівнюється до тижня, тиждень проходить, як рік, а місяць приносить зміни як за десятиліття.

«Сьогоднішнє українське суспільство набуло нового рівня зрілості і якості. Воно повинне контролювати політиків, у тому числі вчорашніх опозиціонерів», - зазначив єпископ УГКЦ.

Він наголосив на важливості запобігання впливу на європейців російської пропаганди, яка викривлено і хибно представляє ситуацію в Україні і зображує самих українців. Особливо, за словами Б.Гудзяка, це стосується питань релігійної і національної толерантності українців, мовного розмаїття, прав національних меншин.

На переконання єпископа, у сьогоднішній складній ситуації, в умовах російської військової окупації частини суверенної території України представники громадянського суспільства, церкви, інтелектуали повинні доповнювати політиків і доносити світові, міжнародним партнерам правдиву інформацію про ситуацію в Україні, про надзвичайний прогрес, якого досягло українське суспільство упродовж лише останніх місяців.

«Ми пояснюємо, що підтримка в Україні крайніх радикалів є значно меншою, ніж в деяких інших країнах Західної Європи», - також відзначив актуальне питання представник УГКЦ.

Водночас, на думку Б.Гудзяка, європейці сьогодні діють дуже обережно відносно України, що, наприклад, підтверджує той факт, що політична частина Угоди про асоціацію буде підписана окремо від економічної. «Це - крок назад. Адже у часи Януковича Європа говорила про підписання цілої угоди. Зараз в Україні демократичний уряд, але підписується лише політична частина», - зауважив єпископ.

Він також висловив переконання, що РФ продовжить військову окупацію Криму, провокуватиме сепаратизм і насильство в різних часинах України, а також буде шалено протидіяти проведенню демократичних і чесних виборів Президента України 25 травня.

«Сьогодні безпека Європи на довгострокову перспективу перебуває під великою загрозою», - наголосив він. На думку Б.Гудзяка, щоб її забезпечити, європейці повинні навіть обмежити рівень свого добробуту заради зменшення залежності від РФ, зокрема у сфері енергетики. «Європа не повинна бути заручником Росії», - наголосив єпископ.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар