ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 19 березня 2014 р.

19.03.2014р. Б. / Щоб бути ближчими до людей у небезпеці, єпископи поїдуть у Східну Україну

Мокшицький
Зустріч Конференції Єпископів Римо-Католицької Церкви в Україні 19-20 березня відбудеться у Харкові. 
 
Голова єпископату України архиєпископ Мечислав Мокшицький пояснив це так: «У зв’язку із нинішьою ситуацією в Україні ми вирішили бути ближче до тих людей, які перебувають у найбільшій небезпеці. Ми не можемо поїхати до Криму, тому теперішнє наше зібрання у Харкові, у Харківсько-Запорізькій дієцезії, щоби там разом з вірними молитися за Україну, благаючи Господа про перемогу добра та миру». 

Говорячи про ситуацію в Криму, митрополит Мокшицький зазначив, що він перебуває у постійному зв’язку з єпископом-помічником Одесько-Симферопольської дієцезії Яцеком Пилем, який знаходиться у Сімферополі. Римо-католицькі священики продовжують служити на півострові, однак монахині покинули ці терени. Також, побоюючись етнічних чисток, Крим покидають вірні. 

«Під час нарад єпископи вирішуватимуть, як допомогти вірним і духовенству в цей важкий час в Україні», – сказав архиєпископ Мокшицький. Ще одна тема – це підготовка до Синоду Єпископів в Римі. Також єпископи обговорять поточні справи життя і діяльності Римо-Католицької Церкви в Україні. 

Принагідно у місті Харкові відбудеться урочисте посвячення зведеної біля катедри єпископської резиденції і курії Харківсько-Запорізької дієцезії. На завершення XLIII пленарного зібрання Конференції Єпископів РКЦ в Україні, у четвер, 20 березня, під час Меси у харківській катедрі Успіння Пресвятої Діви Марії архиєпископ-митрополит Мечислав Мокшицький урочисто посвятить Україну Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії. 

За матеріалами: Радіо Ватикану 

Джерело:   КРЕДО  

Немає коментарів:

Дописати коментар