ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 3 лютого 2014 р.

03.02.2014р. Б. / Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці

Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці 
Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці 
Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці 
У храмі Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження салезіян у Львові сьогодні, 2 лютого, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), на прохання сотень віруючих, посвятив український народ під Небесний Покров Пречистої Діви Марії.

«Я сьогодні прибув до цього храму Покрови Пресвятої Богородиці у славному граді Львові, щоб виконати одну важливу дію і місію, про яку мене просили люди… Сьогодні наш народ кричить до небес про справедливість. Мене сотні людей просили, аби я посвятив український народ під Покров Пречистої Діви Марії. Мати наша Небесна, покрови наш святий, ми не маємо більше нікого, хто б нас покрив, немає більше нікого, хто б заступався за нас: зранених, скривджених, зневірених перед Твоїм Сином і Отцем Небесним у Дусі Святому. Покрий нас, захисти, випровадь нас Своїм святим покровом, бо Ти є наша заступниця», – сказав Блаженніший Святослав.

Під час проповіді до вірних Предстоятель Церкви нагадав, що сьогоднішня неділя називається неділею про Закхея. І Літургія нашої Церкви починає нас готувати до Великого посту. У цю неділю «ми чуємо про дуже глибоку й цікаву подію – Ісус Христос в гущавині Свого народу, прийшов шукати те, що загинуло»…

Також, за словами проповідника, у цей день салезіянська родина нашої Церкви сьогодні святкує своє особливе свято – свято преподобного і святого Івана Боска – засновника салезіянського згромадження.

Патріарх Святослав пригадав, що Іван Боско був дуже цікавою особою, бо жив у час, коли змінювалася політична мапа Італії другої половини ХІХ ст., у час, коли переставала існувати Папська держава і Папа Пій ІХ оголосив себе в’язнем Ватикану, у час, коли почалися гоніння на Церкву…

«І ось Господь Бог віднаходить молодого священика, який не боїться бути зі своїм народом. Він іде до в’язниці, шукає молодих хлопців, які прийшли з Півдня Італії шукати праці на Півночі, щоб їх захистити… Таким чином святий Іван Боско став знаком великої Божої присутності серед свого народу, який був у той час заляканий і розбитий. А його місія молодого салезіянського згромадження була місією показати, що ось цей час – непростий, кривавий, але це час спасіння. Сьогодні на цей дім, на це місто зійшло спасіння, бо ми, як Церква, шукаємо те, що загинуло і приводимо до Бога. Церква є зі своїм народом. Церква є джерелом сили того люду», – наголосив Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ нагадав вислів Дона Боска: Сумний святий є сумнівний святий. Бо той, хто вірить у Бога, - каже Архиєрей, - має радість не від політичної безпеки і суспільного порядку, а має радість від того, що Бог є разом з ним, а він є близько Бога.

«Сьогодні на цей дім зійшло спасіння». Як ми сьогодні потребуємо почути ці слова Христові, особливо в час, який переживаємо. У час, який сповнює наші серця тривогою і смутком... у час, коли ллється кров і пропадають люди. У час, коли ми справді не маємо на кого надіятися, тільки на одного Бога. І сьогодні, в цю неділю, постать Івана Боска мені й вам каже: сьогодні на наш народ зійшло Боже спасіння. Тому що Церква є, була і буде зі своїм народом. Буде джерелом його сили і відваги. Тому сьогодні усміхнімося разом з Дон Боском, не сумуймо, наша надія - в Бозі, а Він ніколи не підведе», – наголосив Глава Церкви.

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар