ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 25 листопада 2013 р.

25.11.2013р. Б. / V з'їзд спільнот "Матері в молитві" Донецько- Харківського Екзархату УГКЦ.

23-24 листопада відбувся V з’їзд спільнот "Матері в молитві" Донецько-Харківського Екзархату УГКЦ.   Прибуло 45 представників із 15 спільнот Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Полтавської областей.  Особливим гостем з’їзду став   о. Зіновій Хоркавий з м. Львова,  духівник руху "Матерів" в УГКЦ, який  привіз зі собою лист Блаженнішого Святослава з пастирським благословенням для учасників з’їзду.
  
Разом зі своїми парафіянами приїхав також о. Тихон Кульбака з м. Донецька, з наміром  заснувати таку спільноту у своїй парафії. На початку всіх "Матерів"    привітав  о. Ігор Пагулич адміністратор парафії Преображення Господнього в м. Кам’янському (Дніпродзержинську).  Після  спільної молитви матерів, розпочалася Божественна Літургія, на якій о. Ігор виголосив проповідь про те, що  християнська матір має супроводжувати своїх дітей молитвою протягом усього свого життя.   Отець-духівник розповів  про роль мирян в Церкві, покликання жінки, а брат семінарист Роман, який приїхав разом з отцем, підготував лекцію про роль та образ жінки в Старому та Новому Заповітах. 
 З’їзд співпав у часі з  80 річницею вшанування жертв голодомору-геноциду 1932-1933 рр, тому після літургії була відслужена панахида біля хреста, встановленого поблизу території храму. А о 16-00 год. всі учасники з’їзду вийшли запалити свічки та помолитися біля хреста.  Надворі почало сутеніти і запалені 80 лампадок біля 80 дерев’яних хрестиків засяяли в напівтемряві, спонукаючи присутніх заглибитися в молитву за тих, кого позбавили життя в ті страшні роки.
Після  цього, всі повернулися в каплицю, де відбулося свідчення матерів. "Свідчення завжди будують серця інших людей, укріплюючи віру. Коли ми свідчимо, то цим прославляємо Бога. Свідчення є підтвердженням того, що Господь є живий і діє в нашому житті"- говорить Оля Малюк, координатор руху "Матерів" в Донецько-Харківському Екзархаті.  О 18-00 год. відбулася вечірня, а опісля молитва  "Тезе", в якій через слухання Слова Божого всі могли заглибитися в Божу присутність.  В Неділю після Літургії всі "Матері" звернулися в подячному молебні до Пресвятої Богородиці, а потім відбулося обрання та благословення координаторів спільнот о. Зіновієм.  Наприкінці з'їзду діти порадували присутніх невеличким концертом і "Матері"  роз’їхалися  по своїх містах і селах,  щоби нести мир і радість,  якими Господь наповнив їхні серця.

Марія Пагулич

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТОАЛЬБОМ


Джерело:  Сайт парафії ПРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОГО, УГКЦ, м. Кам'янське

Немає коментарів:

Дописати коментар