ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 13 листопада 2013 р.

13.11.2013р. Б. / Папа про «одне хрещення на відпущення гріхів»

Папа 13.11.13
Про хрещення, яке вділяється на відпущення гріхів, становить вихідну точку християнського життя і шляху навернення, говорив Папа Франциск сьогодні, 13 листопада 2013 р., під час загальної аудієнції. На площі св. Петра прийшли послухати традиційну катехизу по середах близько 45 тис. вірних.
 
Святіший Отець підкреслив, що у виразі, вміщеному в Символі віри, — «визнаю одне хрещення на відпущення гріхів», — ми знаходимо виразне ствердження, що місією Церкви є євангелізація та відпускання гріхів через Таїнство Хрещення. 

З хрещенням пов’язана наша віра у відпущення гріхів, — сказав Папа. — Таїнство покути, або сповідь, за своєю істотою є немовби «другим хрещенням», яке завжди стосується першого, аби його зміцнити й оновити. У цьому розумінні день нашого хрещення є вихідною точкою дороги, прекрасної дороги, «дороги повернення до Бога». 

Папа Франциск зазначив, що у Таїнстві Хрещення відпускаються всі гріхи, гріх первородний і всі гріхи особисті, як також і всі кари за гріх. Це могутнє втручання Божого Милосердя заради нашого спасіння. 

«Ідеться про могутнє втручання Божого Милосердя у наше життя, аби нас спасти. Але це спасительне втручання не відбирає в нашої людської природи її слабкості. Не відбирає у нас відповідальності, аби просити прощення кожного разу, коли помиляємося! Ми всі слабкі, всі грішимо». 

На завершення Святіший Отець додав, що єдиним шляхом виходу, аби перемогти гріх, є не приховувати його, не виправдовувати. Тому Матір-Церква вчить нас визнавати наші гріхи зі смиренням, оскільки лише у прощенні, отриманому та даному іншим, наше неспокійне серце знаходить мир і радість. 

На площі св. Петра була чисельна група поляків, яким Папа сказав: 

«Вітаю присутніх тут поляків. Мої любі, приймаючи Таїнство Хрещення, ми були очищені від кожного гріха і отримали частку у праведності Втіленого Сина Божого. Ми запрошені до життя у справедливості та отримуємо благодать Святого Духа, аби могли відповісти на це запрошення. Якщо ж, однак, через свою слабкість ми б утратили цю благодать, то маємо інше знаряддя очищення — Таїнство Примирення. Приступаймо  ж до цього джерела, яке очищає нас на шляху навернення. Нехай вас супроводжує Боже благословення!»
 
За матеріалами: Gość Niedzielny  

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар