ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 28 жовтня 2013 р.

28.10.2013р. Б. / Всеукраїнське святкування 80-ліття заснування УМХ відбудеться у Львові. Програма

Цього року виповнилось 80 років з часу першого З’їзду молоді під гаслом "Українська молодь – Христові", який організував у 1933 році у місті Львові Митрополит Андрей Шептицький. З нагоди цієї події Львівська міська громадська організація "Українська молодь – Христові" організовує 3 листопада 2013 року ювілейне святкування, також нагадуючи всім про перший З’їзд у незалежній Україні в 1991 році, після якого засновано Львівську міську громадську організацію «УМХ».

Організатори метою даного заходу вбачають не лише святкування ювілейної річниці, але й пригадати ідеї та настанови Митрополита Андрея, справжнього велетня духу та правдивого провідника нашого народу, а також – щоб згуртуватися у молитві за Його прославу.

Ювілейний з’їзд передбачає таку програму для учасників і гостей свята:
- 11:00 - Архиєрейська Божественна Літургія в Архикатедральному Соборі Святого Юра, яку очолить Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Львівський, владика Ігор. Молитва за прославу Слуги Божого Митрополита Андрея;
- 13:40 - Святкова молитовна хода учасників та гостей З’їзду із храму до місця проведення заходу;
- 16:00 - Урочиста академія та святковий концерт за участю Олександра Божика, Тараса Курчика, Оксани Мухи, Софії Федини, Сестер Милосердя Св. Вінкентія, тріо "Новий час" та ін. (НУ "Львівська Політехніка", корпус №1, вул. Ф. Карпінського, 2/4).

Довідка:
Митрополит Андрей у 1932 році, періоді зародження руху, на одній з конференцій Марійської Дружини закликав: “Українська молодь – Христові” – оце наша в нинішній час відповідь нашим релігійним та національним ворогам, які докладають усіх зусиль, щоби заволодіти душею нашої молоді, – оце клич, який виписуємо в сьогоднішньому дні на прапорі, що під ним згуртувати хочемо молодь. Нехай же за оцим високим кличем слідують діла! Зуміймо оживотворити цей клич!”.

Сьогодні “УМХ” прагне невтомно працювати для продовження впровадження у життя настанов Слуги Божого Митрополита Андрея, тих ідеалів і принципів, які Він намагався залишити у спадок кожному українцю для розбудови міцного християнського, національно-свідомого суспільства.

Джерело: Департамент інформації Львівської Архиєпархії УГКЦ

Немає коментарів:

Дописати коментар