ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

25.10.2013р. Б. / Арх. Палья: молодь хоче мати сім’ю, та світ їй у цьому не допомагає

родина
То не молоде покоління, а обставини, в яких живуть молоді люди, ворожі до родини, сказав архиєпископ Вінченцо Палья.
 
Ватикан готується до великого свята родин, одного з останніх етапів Року Віри. Це свято заплановане на найближчі вихідні. За цієї нагоди префект Папської ради з питань родини нагадує, що вдале сімейне життя залишається синонімом особистого щастя для майже всіх молодих людей. А при цьому сьогодні родин щораз меншає, і вони стають щоразу слабші та крихкіші. 

Архиєпископ Палья застерігає, аби не обтяжувати провиною за це саму молодь. Вона сама по собі не гірша, ніж батьки чи покоління дідів. Однак попередні покоління могли розраховувати на приязну до родини культуру і суспільну систему. Сьогодні ж цього всього просто-напросто немає. Сім’я програла культові его. Тому так важливо, на думку шефа ватиканського сімейного дикастерію, визнавати об’єктні права сім’ї. 

«Не забуваймо, — сказав Ватиканському Радіо архиєпископ Палья, — що сім’я як юридична особа існує споконвічно. Це не винахід останніх років. Сім’я присутня упродовж цілої історії людства. Родина є першим місцем, де ми вчимося бути разом. Це наше перше «ми». Визнання об’єктності родини, таким чином, є обов’язковим, зокрема у наші часи, коли всі зосереджуються виключно на правах одиниці. Вочевидь ці права також святі й непорушувані. Але біда нам, якщо ми зосередимося виключно на них, занедбуючи оте «ми» сім’ї».
 
За матеріалами: Radio Watykańskie 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар