ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

11.10.2013р. Б. / Папа Франциск: наївний той, хто говорить, що диявол не існує

357
Потрібно постійно остерігатися обману диявола, а наслідуючи Ісуса в боротьбі зі злом, не можна затримуватися «на півдорозі». У цьому змаганні потрібно бути вірним істині, сказав Папа 11 жовтня під час ранкової Євхаристії в каплиці ватиканського Будинки св. Марти. 
 
Святіший Отець звернув увагу, що протягом історії існували спроби обмежити значення особистості Ісуса, в кращому випадку до лікаря. Саме таке розуміння перекочувало в наші часи. Папа закликав не піддаватися обману про неіснування диявола. Є сучасні коментатори Святого Письма, які говорять, що одержимі в часи Ісуса були всього лише психічно хворими. «Ми не маємо права спрощувати ці речі. (…) Існування диявола підтверджують перші сторінки Біблії. Біблія також завершується словами про присутність диявола, про перемогу Бога над дияволом», — сказав Святіший Отець. 

Понтифік назвав наївними тих, хто говорить про неіснування сатани. Папа закликав не затримуючись «на півдорозі» йти шляхом боротьби Ісуса над злом. Христос прийшов, щоб знищити диявола, щоб дати нам звільнення від рабства сатани. І це не перебільшення, зазначив Святіший Отець. Йде боротьба, додав він, боротьба за вічне спасіння. «Ми повинні завжди залишатися пильними — сказав Папа, — захиститися від обману, боротися проти спокус зла».
Папа Франциск закликав кожного запитати себе, наскільки сильно він піклується про свою душу, свої почуття і думки, охороняє скарби благодаті, охороняє присутність Святого Духа в собі? «Якщо ти не бережеш це, прийде той, хто сильніший тебе!», — застеріг він, маючи на увазі сатану. 

Святий Отець підсумував свої міркування трьома думками: це правда, що диявол існує і що Ісус бореться з ним; хто не з Ісусом, той проти Нього; потрібно бути пильним, адже диявол хитрий. Причому пильність повинна бути постійною, оскільки одного разу пішовши, диявол повертається, і стан людини стає гірше від попереднього. 

Святий Отець зазначив, що мета його роздумів — не злякати слухачів, але сказати про те, що є насправді. «Це Євангеліє! Це — не обман, це — слово Господнє!», — підкреслив він. Папа закликав просити Христа про благодать «серйозно ставиться до цих речей». «Ісус прийшов, щоб боротися за наше спасіння. Він переміг диявола! Будь ласка, не будемо входити у відносини з дияволом, який намагається повернутися додому, щоб заволодіти нами», — зазначив Папа і закликав постійно чувати і завжди бути з Ісусом. 

За матеріалами: Ватыканскае Радыё

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар