ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 9 жовтня 2013 р.

09.09.2013р. Б. / «Папа теж може втікати від Бога»

Pope
Дозвольмо Богові писати історію нашого життя! До цього закликав Папа Франциск в імпровізованій проповіді під час ранкової св. Меси 7 жовтня.
 
У цьому контексті він вказав: може бути так, що християнин утікає від Бога, тоді як грішник, про якого думають, що він від Бога далекий, вислухає Його голос. Свої роздуми Папа базував на історії пророка Йони та на притчі про Милосердного Самарянина. 

«Можна втікати від Бога навіть будучи християнином, католиком, належачи до Католицької Дії, будучи священиком, єпископом, Папою… Всі ми можемо втікати від Бога! Це щоденна спокуса. Не слухати Бога, не вслуховуватися в Його голос. Можна просто втікати. Але є ще й способи більш витонченої втечі. Євангеліє розповідає про людину, полишену на узбіччі шляху. І там випадково йде обік священик, достойний такий священик, який ходить у сутані, справді прекрасний! Подивився і подумав: «Запізнюся на Месу», — і пішов далі. Не почув там волання Бога», — сказав Папа. 

Святіший Отець нагадав, що над покинутим змилувався тільки самарянин, яким усі інші гордували. «Ми не йдемо за голосом Бога, коли наше серце замкнене», — вказав Папа. Водночас він запитав, чи дозволяємо ми Богові, аби Він писав історію нашого життя, а чи з усіх сил намагаємося чинити це самотужки.
 
За матеріалами: wiara.pl 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар