ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 9 квітня 2013 р.

09.04.2013р. Б. / Заборона жіночого священства – це догмат


Жан-Клод Періссе
 
У цьому питанні нічого не зміниться, зате можливими є дебати про целібат священиків, – каже Апостольський нунцій у Німеччині.
 
Апостольський нунцій у Німеччині архиєпископ Жан-Клод Періссе сказав в інтерв’ю, що заборона на висвячення жінок «належить до догматів». 

Цей ієрарх підкреслює, що в Церкві не буде революції з цього питання, а той, хто говорить про ординацію жінок, «балакає про пусте». Водночас нунцій зауважив, що обговорення священицького целібату є цілком можливим. На його думку, потрібно вивчити переваги та недоліки целібату в усьому світі, оскільки безженство не є догматом, воно становить традицію Католицької Церкви.
 
Архиєпископ Періссе при цьому зазначив, що целібат не становить собою причини зменшення числа священиків. «Їх замало, оскільки молодь мислить надто матеріалістично», – сказав він. 

За матеріалами: fronda.pl

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар