ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 4 квітня 2013 р.

04.04.2013р. Б. / Як Одеса зустрічала Дона Боско


Дон Боско в Одесі
 
Мощі св.Йоана Боско перебували в Одесі з 28 березня по 3 квітня і зібрали на молитву сотні людей з Одеси та сусідніх міст.
 
Реліквії прибули до України з Румунії в рамках всесвітнього паломництва по 5 континентах у 130 країнах, де присутня салезіянська родина. 

30 і 31 березня мощі знаходилися у греко-католицькій парафії св. Андрія Первозванного. 1 квітня, на другий день Пасхи, мощі прибули до храму Св.Петра, де, починаючи з 1958 року,  протягом 55 років служать духовні сини отця Боско, отці салезіяни. Біля храму, що знаходиться у самому центрі Одеси, було організовано урочисту зустріч зі співом і молитвою, у присутності ординарія Одесько-Сімферопольскої Дієцезії Броніслава Бернацького. 

Прогятом двох днів до мощей Дона Боско на молитву завітали сотні людей з Одеси та з-поза її меж, а саме з Миколаєва, Іллічівська, Дніпропетровська, Коростишева, Львова, Кишиневу, не враховуючи численних гостей міста, які 1 квітня приїхали на гуморину. 

Дон Боско зібрав навколо себе на молитву представників усіх гілок салезіянської родини в Одесі: Товариство Св.Франциська Сальського (отців салезіян), Дочок Марії Помічниці (сестер салезіянок), салезіян співпрацівників, Асоціації Шанувальників Марії Помічниці Християн, Волонтерів Дона Боско; дітей та молодь, групи Живого Розарію, Легіон Марії, біблійну групу, хор парафії Св.Петра, англо- та франкомовну молодь парафії, вихованців студентських гуртожитків, якими піклуються отці та сестри салезіянки, священиків, монахинь та вірних з багатьох парафій. 

Приїзду реліквій передувала підготовка усієї салезіянської родини та місцевої Церкви. 23 березня в НВК «Нарнія», яку провадять отці салезіяни, був проведений семінар «Виховувати по-християнські» як безпосередня підготовка до цієї події. Перед цим молодь з парафії Св.Петра протягом шести тижнів у лютому та березні відвідала усі 5 одеських парафій, Іллічівськ, дві парафії Миколаєва, Севастополь та Сімферополь, запрошуючи молитися разом біля мощей та збираючи молитовні наміри до спеціальної книги інтенцій. Під час нічного чування з 1 на 2 квітня молодь молилася в усіх цих намірах Господу Богу, просячи про заступництво святого Дона Боско, який зробив багато чудес, не тільки після смерті, а навіть за життя. На варті біля реліквіарію стояли скаути з НОСУ (Національна організація Скаутів України). 

О 16 годині мощі Св. Дона Боско в урочистій процесії центральними вулицями міста було перенесено до Катедрального Собору Успіння Пресвятої Діви Марії, де вони були виставлені на поклоніння до ранку 3 квітня. 2 квітня після урочистої вечірньої Служби , яку очолював єпископ Броніслав Бернацький, було відзначено 5 осіб, які зробили особливий внесок у справу виховання дітей та молоді в салезіянському дусі в  Одесі. 

3 квітня Одеса попрощалася з мощами Дона Боско, які попрямували до Києва, щоб далі продовжити своє паломництво на захід нашої держави. 

За матеріалами: rkc.lviv.ua 

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар