ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 3 січня 2013 р.

03.01.2013р. Б. / Рим: завершилася зустріч Спільноти з Тезе



 
У Вічному Місті закінчилася 35 Європейська зустріч молоді, організована екуменічною Спільнотою з Тезе. У ній узяли участь близько 40 тисяч молодих людей із багатьох країн.
 
То була вже четверта зустріч Спільноти у Римі. Попередні відбулися в 1980-х роках, ще за понтифікату Йоана Павла ІІ. 

Підкреслюючи винятковість цьогорічного зльоту, звертають увагу на те, що ця зустріч відбулася під час проголошеного Папою Бенедиктом XVI Року Віри. 

Молоді католики, протестанти й православні, яких приймали на гостину римські сім’ї та парафії, молилися в чотирьох папських базиліках та великих храмах, брали участь у дискусійних та молитовних зустрічах, відвідували історичні пам’ятки. Зокрема, молодь побувала у катакомбах. 

Новорічну ніч вони провели на чуванні, молячись за мир на світі. Відбулася також зустріч молоді на площі св.Петра. У своєму слові Папа запевнив молодих людей у незмінній залученості Католицької Церкви в екуменізм і шукання шляхів примирення християн. 


У Новий рік відбулася, зокрема, церемонія відновлення віри. Тисячі молодих, зібраних у базиліці св.Павла За Мурами, тримаючи в руках запалені свічки, відновили обітницю віри. Особливо чисельною групою на цьогорічній зустрічі Тезе були молоді поляки. 

«Ми прагнемо, щоб усі могли поїхати з Рима із внутрішньою силою, яка допоможе нам відважно і з радістю вийти назустріч майбутньому», – підкрестив настоятель Спільноти з Тезе брат Алоїз, підсумовуючи зустріч в італійській столиці. «Коли хитаються точки опори, які нам пропонує суспільство, тим важливіше знайти у собі внутрішню силу, яка зробить так, що ми рушимо вперед». 

«Із Христом ми всі – діти Божі. Довіра до Бога, відновлювана день за днем, дає нам внутрішню силу й навіть витривалість. Вони можуть надати спрямування цілому нашому життю, лягти в основу дрібних і серйозних рішень. І так, маючи навіть обмежену свободу, посеред матеріальних труднощів ми можемо відшукати смак і відвагу взяття свого майбутнього у власні руки», – сказав брат Алоїз, звертаючись до молоді. 


Спільнота з Тезе вважається однією з найцікавіших ініціатив релігійного життя Європи. Вона постала 1940 року у французькому селі Тезе, заснував її молодий протестант Роже Шульц, швейцарець за походженням. У роки війни вона була насамперед центром допомоги всім потребуючим, зокрема і євреям, які переховувалися. 

2005 року брата Роже вбила психічно неврівноважена жінка. На чолі спільноти став брат Алоїз, який походить із Баварії. На сьогодні Спільнота з Тезе налічує понад сотню братів: католиків та євангельських протестантів із 30 країн. 

Наступна зустріч відбудеться на меді 2013/2014 років у Страсбургу.


За матеріалами: PAP

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар