ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 1 грудня 2012 р.

01.12.2012р. Б. / Бенедикт XVI: проблема французького католицтва - незнання змісту віри


До щирих зусиль з нової євангелізації закликав 30 листопада Бенедикт XVI групу французьких єрархів, що знаходяться у Ватикані з візитом "Ad limina apostolorum".
 
На його думку, проблемою французького католицтва є незнання сучасними віруючими змісту віри, яке носить подвійний характер: незнання особистості Ісуса Христа і незнання величі його вчення. Це явище приводить "нове покоління до нездатності зрозуміти історію і відчувати себе нащадками християнської традиції", зазначив Папа. Він нагадав, що саме ділення  вірою стоїть в центрі особливого року, який почався в Церкві і отримав назву «Року віри".
 
Святіший Отець назвав "обнадійливими" активність мирян у житті Церкви у Франції. "Миряни, разом з єпископами та священиками, є героями життя Церкви та її місії євангелізації", - зазначив Бенедикт XVI. За його словами, "вірні миряни є представниками  світу в Церкві і в той же час представниками Церкви у світі".
 
Папа дуже стурбований зниженням кількості священичих і монаших покликань у Франції. Він запропонував французьким єрархам мобілізувати всі доступні засоби, щоб "молоді люди могли почути голос Господа". А оскільки, сім'я є місцем нових покликань, Святіший Отець звернув увагу єпископів на необхідність її підтримки. Крім того, в процесі освіти, особливо в католицьких навчальних закладах, молодь повинна отримувати не тільки знання, але "засвоювати людські та християнські цінності, прагнути до пошуку і любові до істини і краси".
 
Папа завершив своє звернення вдячністю французьким єрархам за їх віддану працю в нелегких умовах секулярного  суспільства.

За матеріалами: http://be.radiovaticana.va/

Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар