ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 28 листопада 2012 р.

28.11.2012р. Б. / Тижневий огляд: Папа і Апостольський Престіл (19.11. – 25.11.)


Понеділок. 19 листопада Папа Бенедикт XVI прийняв на аудієнції Президента Республіки Бенін Томаса Боні Яі. У повідомленні Прес-центру Святого Престолу зазначено, що після цього політик зустрівся з Держсекретарем Ватикану Тарчізіо Бертоне та о. прелатом Етторе Балестрера, помічником секретаря Держсекретаріату Святого Престолу з відносин з державами.
 
Цього ж дня Папа Бенедикт XVI призначив Преподобного о. Ніла Юрія Лущака, ЧБМ, викладача Ужгородської греко-католицької богословської академії ім. Блаженного Теодора Ромжі, Єпископом-помічником Мукачівської Греко-Католицької Єпархії, надаючи йому титулярний осідок Фленуклети.
 
Вівторок. У вівторок, 20 листопада 2012 р., у Ватикані відбулося представлення книги Йозефа Ратцінґера – Папи Бенедикта XVI «Дитинство Ісуса», яка є третьою книгою із серії «Ісус з Назарету». Вона вийшла у світ одночасно 9 мовами (італійською, бразилійською, хорватською, французькою, англійською, португальською, іспанською, польською та німецькою) у 50 країнах світу, а загальний тираж першого видання перевищив 1 мільйон примірників.
 
Середа. У середу під час загальної аудієнції Святіший Отець пояснив, що віра не є абсурдною. «Бог - це не абсурд, хоча і є таємницею, яка, в свою чергу, не є ірраціональною, але повна сенсу, значення, істини. Якщо дивлячись на таємницю, розум бачить темряву, це відбувається не тому, що таємниця не є світлом, але тому що є незвично велика. Так, якщо очі людини дивляться прямо на сонце, бачать тільки темряву, але хто скаже, що сонце не ясне? », - запитав Понтифік. «Так, віра не входить у конфлікт з наукою, але навпаки - співпрацює з нею, даючи базові критерії для сприяння благу всіх, закликаючи відмовитися тільки від тих спроб, які, всупереч початковому плану Бога, можуть привести до ефектів, які вибухнуть проти самої людини», - сказав Папа.
 
Після загальної аудієнції Папа звернувся із закликом про припинення військових дій між Ізраїлем і Сектором Газа.
 
21 листопада у Римі відбулось щорічне засідання Папської академії присвячене зв'язку між красою, мистецтвом і вірою. До учасників зустрічі Святіший Отець скерував спеціальне послання, у якому Бенедикт XVI закликав усіх християнських художників зробити зі свого художнього досвіду духовний шлях, «на якому всі виміри людського існування будуть задіяні у свідченні краси віри в Ісуса Христа, вияві хвали Бога, Який освітлює історію людства».
 
У середу, 21 листопада, 174-сторінкова книга Понтифіка, присвячена дитинству Спасителя, з'явилася в магазинах 50 країн. Італійський ватиканіст Паоло Радарі зауважив, що для Папи розповідь про дитинство Ісуса - не легенда чи химерна реконструкція. Це реальна історія, яка сталася насправді, і яку можна зрозуміти лише на підставі Божого Слова. Кардинал Крістоф Шенборн охарактеризував останній том папської трилогії, сказавши, що книга «дає свіжий погляд на дитинство Ісуса, і, в той же час, на витоки християнської віри».
 
Конгрегація у справах Інститутів Богопосвяченого життя і Товариств Апостольського життя визнала Мирянський Рух Дона Оріоне «Громадським об'єднанням мирян».
 
Четвер. В четвер у Ватикані пройшла зустріч керівників пенітенціарних установ країн членів Ради Європи. Виступаючи перед присутніми Папа наголосив, що слід дбати не лише про поліпшення умов утримання засуджених, але гарантування їм більш ефективних методів підтримки і виховання.
 
22 листопада в Апостольському Палаці відбулась зустріч Бенедикта ХVI та Президента Гаїті Мішеля Мартелло. Обидві сторони висловили задоволення станом взаємовідносин та відзначили важливість продовження співпраці на благо гармонійного розвитку гаїтянського суспільства.
 
П’ятниця. ХХІІІ Всесвітній конгрес морського апостоляту, який відбувався у Ватикані з 19 до 23 листопада, зібравши понад 400 делегатів з 71 країни світу, розглядав тему: «Нова євангелізація в морському середовищі» (Нові засоби та способи звіщення Доброї Новини). Бенедикт ХVІ згадав труднощі, з якими зустрічаються моряки та рибалки та закликав усіх, хто трудиться в морському апостоляті, бути вірними апостолами у місії звіщення Євангелія, виявляючи дбайливе обличчя Церкви, яка по-материнському піклується людьми моря, стараючись дати адекватні пасторальні відповіді на їхні проблеми.
 
23 листопада Святіший Отець зустрівся з Президентом Лівану Мішелем Сулейманом, який прибув до Риму з нагоди консисторії, яка відбулась наступного дня.
 
У п’ятницю Папа Бенедикт ХVІ призначив Архиєпископа Джеймса Майкла Харві архипресвітером Папської базиліки св. Павла за мурами. До цього єрарх обіймав посаду префекта Папського дому.
 
Субота. У суботу, 24 листопада, в базиліці св. Петра відбулась консисторія, на якій Папа призначив 6 нових кардиналів. Звертаючи до нових кардиналів, Бенедикт XVI нагадав про їхні обов'язки вірності Христові та Євангелії та про обов’язок послуху Святій Апостольській Римській Церкві. «Отримуючи червону бірету, пам'ятайте: вона свідчить, що ви повинні бути готовими до мужньої поведінки, аж до пролиття власної крові, заради зміцнення християнської віри, злагоди та миру народу Божого.»
 
Папська рада з культури опублікувала 24 листопада спростування статті, оприлюдненої в одному з ізраїльських інтернет-ресурсів, у якій голову дикастерії, кардинала Джанфранко Равазі, обвинувачують в антисемітизмі. Рада категорично заявляє, що ватиканський єрарх ніколи не висловлював таких тверджень.
 
Неділя. У неділю зранку, 25 листопада, Святіший Отець відправив Літургію з нагоди свята Господа нашого Ісуса Христа – Царя Всесвіту. В проповіді Папа прокоментував уривок з Євангелія від Івана, в якому описується як Ісус, якого засудили до страти роз’яснює Пилатові про Своє царство, що не передбачає світової сили і влади, але ґрунтується на любові, яка служить. Здавалось би, як може чоловік у такому стані бути царем, проте, Ісус відповідає: «Ти кажеш, що я цар. Я на те уродився і прийшов у світ на те, щоб свідчити істину. Кожен, хто від істини, слухає голос мій». Ісус говорить про царя, про царство, але вказує не на владу, а на правду. «Ісус прийшов, щоб об’явити і принести нове царство, Боже царство; прийшов, щоб засвідчити правду про Бога, Який є любов’ю (див. 1Ів. 4, 8.16) і Який хоче установити царство справедливості, любові та миру. Хто є відкритим на любов, той слухає це свідчення і приймає його з вірою, щоб увійти у Боже царство», – наголосив Понтифік. Коментуючи уривок із Одкровення (Отк. 1, 4-6), Папа зауважив, що «бути учнями Ісуса означає не дозволити світській логіці влади нас зачарувати, але нести у світ світло Божої любові та правди». Святіший Отець також додав, що що навернення, як відповідь людини на Божу благодать, – це умова для встановлення Божого царства. Це є сильним запрошенням для усіх нас: щоразу навертатись на Боже царство, на Його володарювання у нашому житті, що є володарюванням Правди.
 
Опівдні Папа Бенедикт знову зустрівся з вірними для спільного проказування молитви «Ангел Господній». Перед молитвою Понтифік сказав: «Всі ми покликані продовжувати спасенне Боже діло, навертаючись до Євангелія, рішуче прямуючи за тим Царем, який не прийшов для того, щоб Йому служили, але, щоб служити і дати свідчення істині». Він окремо закликав молитись за нових кардиналів, «щоб Святий Дух зміцнив їх у вірі та любові й наповнив їх Своїми дарами, щоб вони переживали свою нову відповідальність як поновне посвячення Христові та Його Царству».
 


Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар