ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

Благодійний концерт під стінами Лук’янівського СІЗО для політв'язнів


Окрім Маршу боротьби УПА і святкового концерту на Михайлівському майдані, 14 жовтня 2012 року в Києві, також, відбувся ще один концерт - під стінами Лук’янівського СІЗО, організований Комітетом визволення політв’язнів.

У спеціальну прозору скриньку збирали кошти на допомогу арештованим і засудженим, ставили підписи під скаргами на суддів Юрія Бурбелу, який з усіма можливими порушеннями судить зараз "васильківських "терористів", і Тамару Міхієнкову, яка на 14 років засудила народного месника Віталія Запорожця. Дівчата обклеїли стіни "Лук’янівки" плакатами на підтримку політв’язнів.

Обличчя, як завжди на таких акціях, знайомі - крім кількох активістів, які спеціально приїхали на Покрову з Криму.

Микола Коханівський зачитав звернення до Юлії Тимошенко, Арсенія Яценюка та Олега Тягнибока з проханням підтримати політв’язня Ігоря Мосійчука, як єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції (адже він, перебуваючи в СІЗО зумів таки зареєструватися у ЦВК, як кандидат). Пан Микола казав про те, що політв’язні сидять за всіх нас, тому наше завдання - їм служити: допомагати матеріально, інформаційно і просто славити їх, бо це новітні повстанці.

Кость Зацарний з ОУН зачитав список сучасних українських політв’язнів, яких утримує режим Януковича:
- Віталій Грузинов (Ведмідь) з УНСО - арештований за "мовний Майдан";
- Віталій Запорожець;
- троє васильківських "терористів" - Ігор Мосійчук, Сергій Бевз, Володимир Шпара;
- патріотівці Олег Однороженко, Андрій Білецький, Ігор Михайленко, Віталій Княжицький, Євген Кравчун, Сергій Паршаков (разом з "васильківськими" - нині ув’язнено 9 активістів ПУ і СНА)
- Дмитро і Сергій Павличенки;
- "ніжинські робінгуди": Дмитро Волик, брати Влад і Анатолій Поповичі, Андрій Бондаренко, Рустам Уразгельдиєв, Сергій Ярмоленко;
- "мелітопольські палії": Дмитро Світанько, Олександр Радолов, Антон Шамов і Антон Бойко.

Сашко Аронець зі "Свободи" казав про те, що в сталінських ГУЛАГах політв’язні були найнижчою і найзабитішою кастою, поки там не з’явилися бандерівці і не навчили всіх поважати політрепресованих. Ще сказав, що влада своїми репресіями виховує з людей нових бандерівців, і що 14 жовтня - день боротьби за національну і соціальну справедливість.

Ігор Гаркавенко, як завжди, казав щось складне і філософське - про митців і політиків, які пройшли війну (Першу світову) і привнесли в естетику і політику орієнтир на фронтове братство. Нові покоління заздрили їм - а доля приготувала їм тюремне братство, в якому на диво є багато спільного з військовим, і це солідарність і постійне вольове зусилля.

Дмитро Лінько з "Братства" видав, що будь-який марш чи похід - це лише підготовка до бою, і сьогоднішні акції - лише підготовка до штурму Лук’янівського СІЗО. Сказав, що вибори можуть змінити щось у цій державі лише для однієї людини: якщо Ігор Мосійчук переможе на виборах, він вийде на волю.

"Друг Октан" з "Патріоту України" модернізував пункт перший Декалогу: "Здобудеш Українську державу або відсидиш у боротьбі за неї".

Співали Леся Рой і гурт "Телері" - енергійні народні пісні у власній обробці, Дмитро Добрий-Вечір і гурт "Вій", кобзар Тарас Компаніченко. Зазвичай я такі концерти записую повністю і потім викладаю, а цього разу не вийшло - треба було економити заряд у камері, щоб вистачило на свободівський марш. Але дещо ми все-таки зняли, дивіться, слухайте.

Олена Білозерська

На щастя, "Українському клубу Криворіжжя" вдалося записати концерт і звернення патріотів повністю. Тож, доповнюємо текст Олени Білозерської своїм відео.








Матеріали за темою:  - Криворізькі націоналісти взяли участь в Марші боротьби УПА в Києві (+фото, відео)
Автор:  - фото, текст - Олена Білозерська
Джерело:  - http://bilozerska.livejournal.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар