ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 17 жовтня 2012 р.

17.10.2012р. Б. / У василіянському монастирі на Харківщині відбулися дияконські свячення



 
У неділю 14 жовтня в Покотилівському Святопокровському монастирі, що на Харківщині, відбулися урочисті святкування з нагоди храмового свята Покрови Пресвятої Богородиці. 
 
Урочисту Архиєрейську Святу Літургію очолив єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату владика Василій Медвіт, ЧСВВ у співслужінні священиків Харківського вікаріату: декана о. Олександра Дяді, о. Романа Валявки, о. Володимира Раковецького, о. Віктора Мартиненка, о. Віктора Кваснія, ЧСВВ. 


Важливою подією свята стали дияконські свячення брата Кипріяна Стефанишина, ЧСВВ, який служить у Святопокровському монастирі та займається молодіжними товариствами. 


Служба закінчилася освяченням каплиці Покрови Пресвятої Богородиці на подвір’ї монастиря, яку збудував парафіянин Сергій Прокопчук. Кошти на каплицю пожертвували учасниці руху «Матері в молитві». 

На свято зібралися чисельні вірні, які прибули з різних куточків Харкова та західної України. Після урочистостей ігумен монастиря єрм. Йосиф Щур, ЧСВВ запросив присутніх на урочисту трапезу, так звану «Покровську кашу», а молодь парафії дала невеличкий концерт. 


Після святкування владика Василій Медвіт, ЧСВВ розповів про роль мирян у Церкві: 

«Миряни мають велику роль в Церкві, а не тільки щоб ставати, клякати та гроші на тацю кидати. Вони є співпрацівниками священика, тобто діють зі священиком разом. Священик не може нічого без мирян зробити, бо він би тоді був сам, а миряни без священика теж нічого не зроблять, бо тоді не було би Церкви. Миряни мають пізнати своє місце в Церкві, вони мають помагати, мають спільно жити, діяти спільно. А перш за все, на цій ланці помочі другим, наприклад, Карітасу, коли громада починає жити разом і знати всі свої проблеми, допомагати один одному, то вони творять одну велику сім’ю.» 


Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар