ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 31 жовтня 2012 р.

31.10.2012р. Б. / «Більшість католиків не знає Катехизму», – експерт Ватиканського радіо


Серед численних закликів, які Бенедикт ХVI спрямував до католиків з нагоди Року віри, було запрошення до більшого знайомства з Катехизмом Католицької Церкви, який може стати «справжньою підтримкою нашої віри». Про це нагадав о. Даріуш Ковальчик, експерт Ватиканського радіо, у своїй авторській рубриці. 
 
Священик з жалем зауважив, що зміст Катехизму, який вийшов 20 років тому, досі залишається відомим тільки невеликій частині віруючих. «Тому Рік віри дає можливість спробувати змінити цю ситуацію», - вважає єзуїт. «Бажання Бога вписане в серці людини», - це перші слова Катехизму, зауважив експерт. За його словами, це означає, що для людини основними є особисті стосунки з Нескінченним. 

«Бажання Бога не є помилкою сліпої еволюції або абсурдною амбіцією людини, яка хоче досягти нескінченності. Катехизм наголошує, що людина здатна пізнати Бога, бо для Нього і Ним був створена», - звернув увагу о. Ковальчик. 

Єзуїт запитує: чи ми дійсно відчуваємо в собі бажання Бога? Катехизм стверджує, що воно може бути «забутим, неправильно зрозумілим і навіть знехтуваним з боку людини». За словами священика, земні блага часто заглушують у нас бажання Бога. Існують й інші причини. Наприклад, поганий приклад віруючих або прагнення грішної людини сховатися від Бога. Тому вивчення Катехизму Католицької Церкви - кращий засіб, щоб розпалити в собі бажання Бога, - підсумовує експерт Ватиканського радіо. 

За матеріалами: Католицький Оглядач

Джерело:     КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар