ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 30 жовтня 2012 р.

30.10.2012р. Б. / Архиєпископ Ніколя Етерович розповів про перебіг Синоду


Минули три тижні праці Синоду Єпископів, які за словами Бенедикта XVI, дозволять окреслити напрямки розвитку найближчого майбутнього для всієї Церкви у світлі нової євангелізації. Свою оцінку Синоду дав у інтерв’ю також архиєпископ Ніколя Етерович, генеральний секретар Синоду. 

 
Зокрема, він сказав, що Синодальні Отці по-новому усвідомили, що значить бути католиком, оскільки під проводом Папи об’єдналися представники усіх континентів та Церков. Учасники Собору мали унікальну нагоду досвідчити радість один одного, а також і розділити болі Церков, які перебувають у труднощах. 

Важливе значення для міжцерковного діалогу мала участь у Синоді Вселенського Патріарха Вартоломея I та Архиєпископа Кентерберійського Роуена Вільямса. 

Розповідаючи про конкретні напрямки Нової євангелізації, архиєпископ Ніколя сказав, що на засіданнях Синоду підкреслили вплив і важливість сім’ї та парафії у проповідуванні Євангелії. Також наголошувалось на важливості збереження цінностей традиції та пошуку нових способів допомогти сім’ї у сьогоденні, яка зазнає нелегких випробувань. На парафії необхідно звернути більшу увагу на тих, хто не є практикуючим християнином. 

На завершення Секретар Синоду підкреслив турботу з боку Святішого Отця, який особисто мав нагоду «заохотити пастирів у тих країнах, де християни зазнають переслідувань, і надалі звіщати Добру Новину під час страждань та гонінь, тому що для нас, християн, хрест є дорогою Воскресіння». 


За матеріалами: Радіо Ватикан

Джерело:      КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар