ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 22 червня 2012 р.

22.06.2012р. Б. / «Будьте знаками милосердної любові», – Папа до учасників 85-ої асамблеї ROACO


З 18 по 20 червня у Ватикані відбувалося засідання ROACO – об’єднання організацій, які допомагають Східним Католицьким Церквам. У зустрічі взяли участь кардинал Леонардо Сандрі, Префект Конґреґації для Східних Церков, владика Циріл Васіль, ТІ, Секретар вищезгаданої Конгреґації, Глави і представники Східних Католицьких Церков, вповноважені від допомогових організацій, що є членами ROACO, та інші. Українську Греко-Католицьку Церкву був запрошений представити Блаженніший Святослав Шевчук, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький. 
 
Учора, 21 червня, Святіший Отець прийняв на приватній аудієнції учасників цього засідання. Звертаючись до присутніх, він повторив своє побажання, яке висловив 9 червня 2007 року під час відвідин Конгрегації для Східних Церков, щоб вони і надалі підтримували цей рух милосердної любові, який, за дорученням Папи, координує Конгрегація для Східних Церков, дбаючи, щоб християни східних регіонів отримували духовну та матеріальну допомогу на церковні цілі та потреби. Папа зазначив, що у сьогоднішніх економічно-соціальних обставинах, які породжують нестабільність та непевність, також і на церковному рівні та в площині екуменізму й міжрелігійного діалогу, ці наслідки особливо заторкнують і Схід, батьківщину давніх християнських традицій. Тут йде мова про фактори, які ще більше роз’ятрюють історичні рани і сприяють послабленню діалогу, миру та мирного співжиття народів, як також перешкоджають правдивій пошані людських прав, зокрема, права на релігійну свободу. Це право повинно бути забезпечене й у публічному вираженні, не лише в площині культури, але також душпастирства, освіти та інших. 

Єпископ Риму підкреслив, що зустріч із учасниками засідання ROACO є для нього нагодою ще раз виразити близькість усім братам та сестрам, які зазнають великих страждань, особливо із вірними Сирії. Папа наголосив, що «наша молитва, наші старання і наше конкретне братерство у Христі» є, як олива утішення, що допомагає цим людям не втратити світла надії під час темних життєвих періодів та випрошує у Бога мудрості серця для тих, кому дана відповідальність за усіх тих осіб, щоб припинилось кровопролиття та насильство, які породжують біль та смерть, а запанувала згода та мир. Папа зазначив, що для осягнення цієї мети усі повинні докласти зусиль, також і міжнародна спільнота. 

«Дорогі друзі з ROACO, Рік віри, який я проголосив з нагоди 50-річччя початку Вселенського ІІ Ватиканського Собору, запропонує плідні орієнтири для Церковних Допомогових Організацій, які є провидінним свідченням того, про що нас навчає Боже Слово: віра без діл є мертва (див. Як. 2, 17). Будьте завжди промовистими знаками милосердної любові, яка витікає із Христового серця і вказує світові на Церкву в її найправдивішій ідентичності та місії, ставлячи її на служіння Богові, що є Любов’ю», – наголосив святіший Отець, уділивши присутнім своє апостольське благословення.

За матеріалами: Радіо Ватикан 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар