ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 13 вересня 2011 р.

13.09.2011р. Б. / Більшість людей на Землі – віруючі

 
70% людей в світі сповідують якусь релігію. При цьому для мусульман їхня віра здебільшого має більше значення, ніж для християн. 
 
Такі дані дослідження оприлюднила британська асоціація Ipsos MORI. Дослідження також показує, що існують відмінності між кількістю віруючих в християнських та ісламських країнах. 

94% респондентів з держав з мусульманською більшістю вважають релігію важливою частиною свого життя. В опитуванні брали участь жителі Саудівської Аравії, Туреччини та Індонезії. Для порівняння, тільки 66% опитаних з традиційно християнських країн (в опитуванні взяли участь 19 держав) заявили про важливість релігії в своєму житті. Найбільша кількість невіруючих респондентів (майже 40%) живе у Франції, Швеції, Бельгії і Великобританії. 

Однією з найбільш релігійних християнських країн залишаються США, де близько 65% респондентів назвали себе християнами, 86% сказали, що віра відіграє важливу роль в їхньому житті. Серед християн Франції і Швеції цей показник знаходиться в проміжку від 36% до 42%. В Іспанії 44% респондентів заявили про важливу роль релігії в своєму житті. 

Серед молодих людей до 35 років 73% стверджують, що релігія відіграє ключову роль в їхньому житті. Молодь в країнах з мусульманською більшістю набагато релігійніша. 61% молодих мусульман на противагу 19% християн вважають, що їхня віра - єдиний шлях до порятунку. 

Близько половини респондентів (52%) заявили, що допомагати нужденним необхідно в будь-якому випадку, незалежно від релігійних переконань. 

51% опитаних переконані в існуванні життя після смерті і існування «Божественної сутності». У той же час 18% виявилися атеїстами. 17% заявили про те, що не впевнені в існуванні Бога і життя після смерті. 

Опитування також показало, що лише 28% респондентів вірять у створення життя Богом, 41% опитаних вважають, що в основі виникнення життя лежить еволюція, 31% не мають усталеної думки з цього питання. Теорії креаціонізму частіше дотримуються жителі Південної Африки, США, Індонезії, Південної Кореї і Бразилії. 

В опитуванні брали участь 18 473 людини у віці від 16 до 64 років з 24 країн. 

За матеріалами: Седмица.Ru 
Джерело:
http://www.credo-ua.org/2011/09/50641

Немає коментарів:

Дописати коментар