ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 17 серпня 2011 р.

Христина Рудницька
фото: Тетяна Логвинчук

Українська молодь, яка приїхала на СДМ разом з паломницьким центром «Рафаїл», побувала на офіційному відкритті Дня Молоді, а також уже навчилася орієнтуватися на місцевості і знайшла улюблені місця для обіду та вечері.

День перший – орієнтація на місцевості

У перший день Світового Дня Молоді, 16 серпня, ще чекали, коли приїдуть усі паломники, тому перша половина дня була вільна. Паломники вийшли на вулиці Мадрида гуляти, співати, танцювати. Шум, сміх, танці, барабани, гамір натовпу молоді – так зараз виглядають вулиці Мадрида. Усюди майорять прапори багатьох країни, тільки встигай вгадувати, з якої країни та чи інша група. Паломники співають та танцюють в метро, на вулицях, в магазинах.

 
Паломники вийшли на вулиці Мадрида гуляти, співати, танцювати

Офіційні кольори цього Дня Молоді: червоний, помаранчевий та жовтий. Кожен паломник разом з наплічником отримав панамку, віяло, футболку, розарій, програмки, карти та молитовник паломника. У цьому одязі натовп виглядає надзвичайно яскраво. 

 
Натовп виглядає надзвичайно яскраво

Програма Світового Дня Молоді дуже насичена. Одночасно в різних місцях відбуваються концерти, театралізовані вистави, зустрічі, молитви. Наприклад, ввечері в різних місцях відбувалося одночасно 8-10 концертів християнської музики різних стилів, від року та блюзу до поп-музики та госпелу. В цей самий час приблизно 6 театралізованих вистав та мюзиклів проходили в інших місцях Мадрида. Хочеться потрапити всюди, але доводиться обирати краще з кращого.

"А компот?!"

Організатори намагаються зробити все для найбільшого комфорту паломників. Паломникам допомагають волонтери з різних країн. У школі, де живе українська група, яка приїхала з паломницьким центром «Рафаїл», працюють україномовні паломники, які завжди відкриті і готові допомогти.
Кожен зареєстрований учасник СДМ отримав безкоштовний квиток на транспорт. А також талони на харчування. На ці талони безкоштовно можна отримати обід та вечерю в ресторанах та кафе, які співпрацюють зі Світовим Днем Молоді. Потрібно лише знайти кафе та ресторан з логотипом СДМ. Можна наїстись бутербродами, а можна попоїсти в гарній кав’ярні. Наприклад нам, нам пощастило пообідати в мексиканській кав’ярні, а повечеряти в італійській. 

 
У який бік не глянь – всюди були паломники

Світові Дні Молоді відкрито

Вчора увечері урочистою Службою Божою, у якій взяло участь півмільйона молоді, було офіційно відкрито СДМ. Службу Божу відправив архиєпископ Мадрида, кардинал Антоніо Марія Роуко Варела, разом з ним співслужили 800 єпископів та 8 тисяч священиків.Меса звершувалася на П’яза де Чібелес (Plaza de Cibeles) о 20:00 за іспанським часом.
Півмільйона молоді взяло участь у відкритті СДМ
Наша група вирушила в напрямку Plaza de Cibeles ще о 18:00 і ми не помилились. Ми змогли зупинитись лише біля великого монітору, який транслював Святу Службу, навіть не могли бачити вівтар - так багато було молоді. Сіли прямо на асфальт на проїзній частині. У який бік не глянь – всюди були паломники. Поряд з нами знаходилася група з Домініканської Республіки, багато молоді з Південної Африки, Мексики та Бразилії. Поки усі чекали початку Служби, кожна група співала пісеньки, кричали, просто веселили самих себе. Наша група паломників також не сиділа тихо і ми теж вигукували «кричалки» про Україну. 
 
 
Пересуватись у натовпі можна, лише тримаючись за руки

Службу Божу було добре чути лише з радіоприймачем або увімкнувши радіо на мобільному. Меса відправлялася латиною, а проповідь виголошувалася іспанською мовою. На жаль, коментарів та перекладів хоча б на англійську, ми не знайшли, тому довелось вслуховуватись в іспанську, але загальний сенс проповіді можна було зрозуміти. «Сьогодні Мадрид – столиця католицької молоді усього світу» - сказав кардинал Антоніо Марія Роуко Варела.
Попереду ще п’ять надзвичайно цікавих, та, сподіваюсь, повних духовного зростання, вражень. 

Джерело:
http://www.credo-ua.org/2011/08/49294

Немає коментарів:

Дописати коментар