ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 13 липня 2011 р.

13.07.2011р. Б. / Гомосексуальна поведінка суперечить правам людини

Сільвано Томазі
Церква не підтримує насильства щодо гомосексуалістів чи покарання за почуття чи думки. Однак не може схвалювати гомосексуальної активності – сказав Архиєпископ Сільвано Томазі в інтерв’ю для агентства АСІ. Постійний спостерігач Апостольської Столиці при женевському представництві ООН критично оцінив нещодавню резолюцію Ради Прав Людини, яка наказує проведення світових досліджень щодо «рівня дискримінації з огляду на сексуальну орієнтацію чи гендерну ідентичність». Резолюцію прийнято 23 голосами, причому 19 було "проти" і 3 утрималися.

Ватиканський дипломат звернув увагу на те, що вже саме поняття «сексуальної орієнтації» і «гендера» не окреслене в міжнародному праві і використовується тенденційно. На його думку треба говорити про стать, що є загально прийнятим терміном а натуральному праві для окреслення мужчини і жінки.
Архиєпископ Томазі застеріг перед небезпекою включання «прав гомосексуалістів» до прав людини. Згадана резолюція може надихнути на таке законодавство, яке приведе до суспільної деградації подружжя і родини, прирівнюючи їх по вартості до гомосексуальних зв’язків. Дозвіл таким парам усиновляти дітей чи впровадження в школах обов’язкової сексуальної освіти – поважні загрози. Архиєпископ пригадав, що всі суспільства певним чином регулювали сексуальну поведінку з огляду на спільне добро, забороняючи кровозмішання, педофілію і зґвалтування. Підстави для цього, які випливають з віри, мають опертя на розумі та натуральному праві. Вимагання права на гомосексуальну поведінку суперечить автентичним правам людини: релігійній свободі та праву на виховання дітей батьками. Церква має право обороняти життя, сім’ї і подружжя. Її наука не залежить від політичного консенсусу і тому часто не є зрозумілою, а навіть стає предметом репресій чи переслідувань - ствердив ватиканський дипломат.

Джерела:
Radio Watykanskie
Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар