ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 23 травня 2011 р.

23.05.2011р. Б. / Любомир Гузар переконаний, що cутички у Львові зрежиcувала влада

Вл.Любомир Гузар
Екс-глава Української Греко-Католицької Церкви Любомир Гузар переконаний, що протистояння 9 травня у Львові були навмисне зрежисовані владою.
Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу.
"Я не знаю тих подробиць докладно, але мені здається, що треба звернути увагу на дві речі. Перша є, що виглядає, - таке вражіння в мене зродилося, що ціла та акція у Львові була дуже точно, пильно підготовлена, і була певна режисура, як то все має бути. Я кажу то все на підставі того, який шум величезний зробився, дивним дивом до мене дійшла звістка, що навіть у Казахстані про це говорили. Мовляв, які нетерпимі, люті люди в західних областях України, що не шанують славного минувшого", - зазначив Гузар.
"Я не знаю, хто це зрежисував, але певно той, хто може це зробити. Але підозрюю, що це сталося з владних чинників. Бо чи це нормально, щоб щось сталося в якомусь місті в Україні, було розтрублене по цілому світі? Ні. Хтось це робив свідомо, маючи до цього засоби. І це прикро, бо тут хтось використовував для своїх цілей. А ціль яка? Я не є фахівець, я глядач, який чує, прислуховуєтья до повідомлень. Все було представлене як страшна нетерпимість мешканців Західної України. Чому ця нетерпимість, це промовчують, ніхто про це не каже. Якби влада хотіла справді спокійно відсвяткувати, треба було пошанувати почування мешканців Львова", - додав Любомир Гузар.
"Друга річ, чому я кажу, що воно було гарно, професійно підготовлене кимось, що використано певні почування людей, жителів Львова чи хто там був присутній — говорилося, що 9 травня є День Перемоги, закінчення Великої Вітчизняної війни. Тут треба взяти до уваги таке: Вітчизняна Війна, кажеться, почалася 22 червня, а закінчилася в травні 1945 року. А що сталося насправді? Я є свідок того, що Друга Світова війна почалася 1 вересня 1939 року, це була перша її частина. Я був у Львові, коли там падали перші німецькі бомби. Отже, Друга Світова війна почалася 1 вересня 1939 року. Вона почалася, і то не сміємо забувати, на підставі договору між нацистами і комуністами між Гітлером і Сталіним", - наголосив Блаженніший Любомир.
"То не був напад Гітлера на когось, так сказати, його власна ініціатива. Це були домовлення, так званий пакт Рібентропа і Молотова, який був підписаний уже офіційно, я бачив пізніше в газетах знимку, де ті два міністра закордонних справ підписують договір, а за ними стоїть Сталін. Це є початок Другої Світової війни. Західну Україну на підставі тих договорів передано під "опіку" Радянського Союзу. І це були дуже прикрі часи. Багато народу вивезено із західних областей до Казахстану, на Сибір. Пізніше, в 1941 році, почалася друга частина війни, вже напад гітлерівської Німеччини на Радянський Союз. І так та друга фаза була трагічна, дуже багато народу загинуло, полонені з голоду та інших причин гинули. То був час, коли Україна була під окупацією, і багато нашого народу винищило гестапо. Дуже прикрі були часи", - переконаний екс-глава УКГЦ.
"Коли гітлерівців вдалося прогнати, треба справді святкувати цю перемогу, яку Радянський Союз разом із альянтами осягнув над гітлерівською Німеччиною. Але тут треба пам'ятати іншу річ. Цим не закінчилася недоля українського народу. Так звана перемога у Вітчизняній війні принесла для населення України, і то не тільки в західних областях, але й, думаю, також і на сході, винищення багатьох мільйонів українців по всій території України. Не можна сказати, що якась була привілейована частина. Ні! Всюди більшовицький режим нищив, забирав людей на Сибір, у різні способи знущався", - зауважив він.
Джерела:

"...ми не сміємо забувати, що війна розпочалася на підставі договору між нацистами і комуністами, між Гітлером і Сталіним", - наголосив Блаженніший Любомир

Немає коментарів:

Дописати коментар