ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 31 березня 2011 р.

31.03.2011р. Б. / На Донеччині злісно погромлено і пограбовано греко-католицький храм

християнофобія

У ніч з 29 на 30 березня у шахтарському містечку Димитрів Донецької обл. вчинено пограбування і погром греко-католицької церкви Петра і Павла. Зловмисник розпиляв решітки, розбив склопакет євровікна і проник у церковцю. Серед іншого злодій вкрав сім ікон (дві намісні, ікону Серця Христового з святилища і 4 ікони з церковної лавки). Окрім того, розламано скриньку для пожертв на потреби бідних і звідти вкрадено гроші. Загалом збитки складають 4,5 тис. гривень.

«Престіл і Святі Тайни, слава Богові, залишилися недоторкані, але все інше було безладно перевернуто, розбито і потрощено, лампадне масло порозливане, немов би в храмі побував з десяток безбожних варварів» – так прокоментував побачене парох храму Петра і Павла м. Димитрів о. Іван Василенко.

Наслідки злочину о. Іван Василенко виявив зранку, коли прийшов на відправу ранішніх богослужінь. На місце пригоди настоятель храму викликав правоохоронні органи. У ході дослідження місця злочину працівники міліції зафіксували сліди зламу і виявили знаряддя, якими користувався крадій: пилка, сокира, лом, печатки і торбинка, у якій все це було. Чому злодій залишив свої знаряддя у храмі, не відомо. Правоохоронці зібрали необхідні відомості та порушили кримінальну справу. Особу злочинця поки що не встановлено.

Понад 6 годин довелося витратити о. Іванові Василенку, щоб довести до відносного порядку церкву. Священик називає це не просто пограбуванням, а святотатством, оскверненням храму, тому перед вечірнім богослужінням церковцю було наново освячено.


християнофобія
християнофобія

Інформацію та фото надав о. Іван Василенко, настоятель храму Петра і Павла у м. Димитрові Донецької обл.

Джерела:

Прес-секретаріат Донецько-Харківського екзархату


Мандрівники Христа Царя



Наперед хочу Вас запевнити, що злочинців судитиме лише Господь Бог, бо лівоохоронці їх навіть не шукатимуть, адже на переконання "православних" лівоохоронних органів вони вчинили богоугодноє дєло... на противагу ув'язненим "тризубівцям", які несуть загрозу совєтской власті і російсько-імперському режиму внутрішньої окупації України.

Катехит парафї Преображення Господнього р.Б. Леонід.

Немає коментарів:

Дописати коментар