ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 22 січня 2011 р.

22.01.11р. Б. / Представники ієрархії УГКЦ не братимуть участі в урочистостях з нагоди Дня Соборності України (відео)

ГУЗАР

Про те, що представники УГКЦ не братимуть участь в офіційних заходах з нагоди відзначення Дня Соборності України 22 січня повідомив Предстоятель УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар. Причиною такого рішення, за його словами, є те, що різні групи на різних майданах намагаються об’єднати українців в цей день. «Чи можливо одночасно брати участь у відзначеннях об’єднання українських земель на різних майданчиках міста?», — наголосив Глава УГКЦ.

У День відзначення соборності, як наголосив Предстоятель УГКЦ, треба «стати одним собором».

«Ідеальним було б, якби усі ми, від найстаршого до найменшого, разом, в одному місці, зібралися і заспівали український гімн або, принаймні, вигукнули: «Слава Україні!» Але чи було б це щирою маніфестацією об’єднаної України, якщо ми роз’єднані, якщо наші серця не б’ються в один такт», — йдеться в офіційному зверненні Глави УГКЦ щодо святкування Дня Соборності.

Джерела:

КРЕДО


РІСУ



Слово Блаженнішого Любомира,

Верховного Архиєпископа Києво-Галицького

Української Греко-Католицької Церкви,


Шановні співвітчизники, дорогі у Христі!

Бажаю пояснити вам відсутність офіційних представників Української Греко-Католицької Церкви на урочистостях з нагоди Соборності України в місті Києві. Чи можливо одночасно брати участь у відзначеннях об’єднання українських земель на різних майданчиках міста? Краще щоб ми усі, незалежно від того, де знаходимося, звернулися до Господа і сказали:

Боже, нам єдність подай!

Слово «соборність» означає «єдність». Чи можна святкувати соборність, якщо ми не є об’єднані?

Боже, нам єдність подай!

Ідеальним було б, якби усі ми, від найстаршого до найменшого, разом, в одному місці, зібралися і заспівали український гімн або принаймні вигукнули: «Слава Україні!» Але чи було б це щирою маніфестацією об’єднаної України, якщо ми роз’єднані, якщо наші серця не б’ються в один такт.

Боже, нам єдність подай!

Наші діди і батьки високо цінували соборність. Майже сто років тому вони це довели ділом. Вони були готові навіть життя за неї віддати. А що ми готові сьогодні за неї пожертвувати?

Боже, нам єдність подай!

Слово «соборність» походить від слова «собор», тобто храм, до якого сходяться всі люди, незважаючи на різні прикмети, що можуть їх розділяти. Чи не було б добре у день відзначення Соборності України стати одним собором?

Боже, вислухай благання:

Нищить незгода наш край.

В єдності сила народу!

Боже, нам єдність подай!

Джерело:

Департамент інформації УГКЦ


Переглянути відеозапис:


Немає коментарів:

Дописати коментар