ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 16 березня 2015 р.

16.03.2015р. Б. / Кардинал Кох: в екуменізмі бракує… мети!

Сьогодні найважливішим є спільне свідчення віри, сказав кардинал Курт Кох в інтерв’ю для кельнського дієцезіального «Domradio».

Префект Папської ради підтримки єдності християн визнав, що Папа Франциск охоче підкреслює екуменізм крові, бо ж 80% переслідуваних гинуть за віру в Христа незалежно від того, чи вони католики, православні чи протестанти. На думку швейцарського кардинала, два роки нинішнього понтифікату це насамперед продовження вже розпочатого екуменічного діалогу.

Кардинал Кох додав, що про екуменізм крові говорив уже св. Йоан Павло ІІ, називаючи його «екуменізмом мучеників». Папа Франциск провадить екуменічний діалог, розпочатий його попередниками, але розставляє свої акценти, головно в розмовах із євангелічними та п’ятидесятницькими рухами, яких він добре знає з Південної Америки. Деякі з них — антикатолицькі й антиекуменічні, але Францискові вдалося викликати їх на діалог.

Кардинал Кох також згадав про найважливіші завдання Папської ради підтримки єдності християн: «У східній секції ми провадимо діалог зі Східними Церквами. Тут найбільшу проблему для єдності християн становить примат Папи Римського. Західна секція займається віросповідними спільнотами, що постали внаслідок Реформації. Це принципово інший виклик, бо протестантизм в усьому світі не прямує до єдності, триває дефрагментація, постійно виникають нові “Церкви”».

На думку швейцарського кардинала, великим викликом для екуменічного діалогу є вже саме визначення його мети: «Сьогодні немає згоди щодо того, куди має прямувати екуменізм», — визнав кардинал Кох.

За матеріалами: Radio Watykańskie

Джерело:   CREDO

Немає коментарів:

Дописати коментар