ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 18 листопада 2014 р.

18.11.2014р. Б. / Таємниця сповіді є абсолютною навіть після смерті каяника

сповідь
Таємниця сповіді у Католицькій Церкві зберігається настільки серйозно, що священик, який би її порушив, стає автоматично відлученим від Церкви, навіть якщо пенітент вже помер. Про це йшлося на конференції, присвяченій практиці Сповіді, яка пройшла у Ватикані 12-13 листопада.
 
«Духівник не може бути звільненим від дотримання таємниці сповіді навіть якби він хотів розкрити її зміст, щоби запобігти серйозному злу, — наголосив регент Апостольської Пенітенціарії Кшиштоф Нікель. — Ця таємниця не може бути знятою навіть якщо сам пенітент дав би священику такий дозвіл»

Нормативи Католицької Церкви щодо покарання за порушення таємниці сповіді є практично незмінними з IV Латеранського Собору 1215 року. Відтоді лише у 1988 році, з розвитком техніки, додалася заборона здійснювати аудіозапис у конфесіоналі, за що теж передбачена екскомуніка. 

За матеріалами: CNS

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар