ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 11 листопада 2014 р.

11.11.2014р. Б. / Папа: Потрібні святі священики, а не духовні туристи, вічно нерішучі й незадоволені

кузня
У вдячній пам’яті кожного з нас записані імена та обличчя багатьох священиків, які нас сформували й привабили своїм прикладом. Життя своє вони віддали людям у парафіях, виховуючи дітей і підтримуючи сім’ї, відвідуючи хворих і піклуючись про бідних, свідомі того, що «уникати інших, аби від них не забруднитися, це найбільший бруд» (Л. Толстой).
 
Такі слова написав Папа Франциск у посланні до італійських єпископів, які сьогодні, 11 листопада 2014 р., розпочали засідання свого єпископату. Святіший Отець нагадує, що святі священики — то грішники, яких прощено, і що вони самі — знаряддя прощення. Вони промовляють своєю терпеливістю і витривалістю. Вони не залишилися духовними туристами, вічно нерішучими й незадоволеними. Папа підкреслює, що такі святі священики не беруться нізвідки. Вони «викувані» у труді формації, яка не завершується разом із закінченням семінарії. Священик має назавжди залишитися учнем Христа, повинен до Нього вподібнюватися і переймати від Нього священицьку автентичність, які йому дається згори. 


Папа також підкреслює, що нам непотрібні священики-клерикали, чия поведінка віддаляє людей від Бога, ані священики-урядовці, які шукають своєї втіхи далеко від Бога. Італійським же єпископам він нагадав, що один з їхніх головних обов’язків — підтримувати і зміцнювати священиків, бо то за їхнім посередництвом материнство Церкви доходить до людей. 

За матеріалами: Radiо Watykańskie  

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар