ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 17 жовтня 2014 р.

17.10.2014р. Б. / На Синоді у Ватикані представник РПЦ знову звинуватив греко-католиків у посиленні розколу в Україні

Митрополит Іларіон Алфєєв на синоді єпископів у Ватикані
Вчора під час ІІІ пленарного Надзвичайної асамблеї Синоду єпископів на тему сім’ї, що триває у Ватикані, виступав представник Російської Православної Церкви митрополит Іларіон Алфєєв. Православний ієрарх закликав об’єднати зусилля для захисту традиційних сімейних цінностей, розповів про одружених священиків, розлучення і повторні шлюби у Православній Церкві, а також звинуватив УГКЦ у посиленні розколу в Україні.
 
Тези доповіді митрополита Іларіона подає офіційнйй сайт РПЦ

Представник Патріарха Кирила наголосив, що «тема сім'ї є сьогодні однією з найгостріших та найакатуальніших. Вона — індикатор морального стану суспільства, в якому ми живемо ». У сучасному суспільстві, як зазначив митрополит Іларіон, «все більш агресивно проповідуються ідеї морального релятивізму, поширювані також і на священний для всього людства інститут сім'ї». Головними викликами, що стоять сьогодні перед інститутом традиційної сім'ї, є часте розпадання сімей, аборти, легалізація одностатевих союзів, поширення таких неприйнятних з християнської точки зору технологій, як «сурогатне материнство». 

Митрополит Іларіон закликав православних і католиків «об'єднати зусилля і виступити єдиним фронтом заради благої мети захисту сім'ї перед викликами секулярного світу … як в рамках діалогу з законодавчою і виконавчою владою окремих країн, так і на майданчиках міжнародних організацій, таких як ООН і Рада Європи». 

Нагадаємо, близько року тому керівник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ, перебуваючи у Ватикані також говорив, що католики і православні можуть об’єднатися в захисті сім’ї. 

Учора під час виступу перед синодальними отцями митрополит Алфєєв також говорив про східнохристиянську традицію одруженого духовенства і про практику «ікономії» в Православній Церкві, коли вірним дозволяється повторний шлюб після розлучення. Православний ієрарх вважає, що така практика могла би стати стати цінним досвідом при вирішенні пастирських проблем сім'ї. Проте, варто зазначити, що Католицька Церква не визнає розлучення і повторного шлюбу у Православній Церкві. Для католиків, Подружжя — це таїнство, яке не може бути скасоване. 

Уже майже традиційно православний митрополит звинуватив УГКЦ у війні, що триває в Україні. 

Нагадаємо, представники Російської Православної Церкви вже неодноразово виступали із заявами, в яких звинувачували українських греко-католиків і у війні в Україні, і в проблемах діалогу з Ватиканом, і навіть у переслідуванні православних. Одного разу навіть патріарх Кирил поскаржився в ООН на «уніатів, які воюють в Україні». Також Московський патріарх писав листа Предстоятелю Православних Церков патріарху Варфоломію, у якому звинуватив «уніатів» та «розкольників» у тому, що вони розпалюють конфлікт на Донбасі та здійснюють насилля над представниками «канонічного православ’я». Але зазвичай такі заяви у світ транслює керівник Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон Алфєєв. 

Вчора у Ватикані, виступаючи перед синодальними отцями, він «висловив глибоку стурбованість у зв'язку з залученістю Української Греко-Католицької Церкви разом з українськими розкольниками в громадянське протистояння на Україні, яке забрало вже тисячі людських життів, і закликав представників цієї Церкви відмовитися від будь-яких заяв на політичні теми і від будь-яких видимих форм підтримки розколу»

На фото: Митрополит Іларіон Алфєєв на Синоді єпископів у Ватикані. Автор: Mazur/catholicnews.org.uk 

Джерело:   КРЕДО 

1 коментар:

  1. Яка ж у митрополота загрубіла чи омертвіла совість, щоб отак лукаво, прикриваючись сутаною слуги Істини, щоденно служити сатані, своєму батькові брехні, що бреше споконвіку..?!

    сл.Б. Леонід.

    ВідповістиВидалити