ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 26 серпня 2014 р.

26.08.2014р. Б. / Лицеміри

маски
Роздуми над Словом Божим на вівторок ХХІ Звичайного тижня, рік ІІ
 
Горе вам книжники та фарисеї, лицеміри… Слово «лицеміри» походить від «міряти лице», тобто надягати маску. Колись у грецькому театрі актори носили маски, сумні або веселі відповідно до ролі, яку мали зіграти. Однак внутрішній стан актора не завжди відповідав масці. Звідти і пішов звичай лицемірами називати людей, чий зовнішній стан не збігається з внутрішнім. 

Ось і Ісус критикує фарисеїв та книжників, що вони переймаються тільки зовнішніми справами: «Очищаєте чашу ззовні, а всередині вона повна здирства…» Такі старання ні до чого доброго не приводять. Людина має бути прекрасною насамперед усередині. Коли серце людини чисте, тоді не буде поганих прагнень, а як не буде поганих прагнень — не буде поганих думок; не буде поганих думок — не буде поганих слів і розмов, а не буде цього — не буде поганих дій. 

Фарисею сліпий, очисти перше середину чаші, щоб і ззовні вона стала чистою.

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар