ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 16 липня 2014 р.

16.07.2014р. Б. / Люди часто звертаються до екзорцистів, але справжніх одержимих — мало

Екзорцизм
На думку священика Франческо Бамонте, президента Міжнародної асоціації екзорцистів, інтерес до вигнання диявола останнім часом явно зріс. Однак, як заявив екзорцист, кількість справжніх випадків одержимості «досить невелика у порівнянні з кількістю звернень до священиків за допомогою».
 
Серед людей, що звертаються до духовенства, багато тих, хто просто втратив віру або сплутав медичні проблеми з духовними, зауважиив о. Франческо Бамонт. 

Нагадаємо, Ватиканська Конгрегація у справах духовенства 13 червня офіційно визнала Міжнародну асоціацію екзорцистів і схвалила статут спільноти. 

Священик Франческо Бамонт вважає важливим присутність екзорцистів в кожній дієцезії: «Якщо його немає, люди часто звертаються до чаклунів, ворожок або у секти»

Глава асоціації також спростував побоювання римської дієцезії в тому, що присутність екзорцистів може призвести до того, що «люди стануть вважати себе одержимими дияволом». Але перша і головна турбота екзорциста — це не створити ілюзію одержимості. 

Вигнання демонів о. Франческо Бамонт назвав актом любові до ближнього. Для їхнього служіння та отримання освіти екзорцисти потребують підтримки лікарів та експертів психіатрії та психотерапії. 

Міжнародна асоціація екзорцистів була заснована у 1994 році Габріеле Амортом, колишнім екзорцистом в дієцезії Риму. 

Джерело:   КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар