ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятницю, 13 червня 2014 р.

13.06.2014р. Б. / Чи може Церква звільнити катехита?

Страсбург трибунал
Європейський Трибунал прав людини у Страсбургу видав вирок у справі іспанського катехита, в якого церковна влада відібрала канонічну місію, тобто право викладати у школі релігію від імені Церкви.
 

Позов подав учитель публічної середньої школи, який є колишнім католицьким священиком. Він висловлювався проти целібату. На його думку, відібрати йому через це право викладати релігію в школі це порушення його особистої автономії, на сторожі якої стоїть Конвенція прав людини. 

Трибунал відкинув цю аргументацію. Він визнав, що катехит, який навчає від імені Церкви, зобов’язаний бути лояльним щодо неї. А якщо він цей обов’язок порушує, то Церква може відібрати в нього право викладати від її імені. 

Вирок був винесений найширшим можливим складом Трибуналу, Великою палатою, причому рішення було ухвалене з мінімальною перевагою голосів 9:8. 

Доволі гротескну думку виголосив окремо суддя від Росії, Дмітрій Дєдов. Він скритикував ідею целібату священиків, пославшись при цьому на роман «Ті, що співають у терні», а також на фільм «Горбань із Нотр-Дама». 

За матеріалами: Gość Niedzielny

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар