ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 19 лютого 2014 р.

19.02.2014р. Б. / Громадяни закликають Митрополита Володимира і Синод УПЦ (МП) відлучити Віктора Януковича від Церкви


Громадяни Митрополита Володимира і Синод УПЦ (МП) відлучити Віктора Януковича від ЦерквиРелігійний публіцист Тетяна Деркач ініціює громадську петицію до Митрополита Володимира і Синоду УПЦ (МП) про відлучення Віктора Януковича від Церкви та накладення на нього церковної анафеми.

«Ідея відлучення від Церкви представників влади та накладення на них церковної анафеми за злочини, несумісні навіть з мінімальними вимогами до християнина, не нова. Це слід зробити тоді, коли член Церкви, що має особливо високий статус, подає настільки поганий приклад суспільству своєю неадекватною реакцією, що це загрожує розкладанням всьому суспільству.

Публіцист радить усім, хто погоджується з цієїю ініціативою, ставити хрестик під її постом.

«Краще відсікти руку, яка спокушає, ніж втратити все тіло», - зазначає публіцистка, цитуючи відомий образний вислів Христа.

Тетяна Деркач зауважила, що в історії не раз бувало, коли Церква карала свого високопоставленого вірянина.

«Практично аналогічні події відбувалися з імператором Феодосієм і єпископом Амвросієм Медіоланськими. І вже тим більше це обґрунтовано в умовах, коли влада перестала сприйматися як сакральний дар Божий. Президент України - не імператор Візантії. Він є прихожанином конкретної Церкви, яка не тільки отримує від влади такі бажані преференції, а й несе відповідальність за її духовний стан. Відлучена від Церкви людина не зможе вже поїхати на Афон «замолити гріхи», наприклад», - наголосила вона.

На її думку, відлучення Януковича від Церкви зможе призупинити конфлікт між народом та владою.

«Якщо Церква хоче внести свій внесок у врегулювання інституціонального конфлікту в Україні, що виник виключно з вини її прихожан, вона повинна використовувати всі свої наявні інструменти впливу на них, а не тільки безадресно закликати когось неназваного до миру і ненасильства, а потім дивуватися, що її голос не почули", - підсумувала релігійний публіцист.
 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на RISU.

Джерело: КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар