ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 5 грудня 2013 р.

05.12.2013р. Б. / Блаженніший Святослав привітав священиків та семінаристів, котрі прийшли на Майдан


Баженніший Святослав
Усі ми спостерігаємо і знаємо, що зараз в Україні відбуваються архіважливі події, від яких, принаймні, багато в чому залежить наше майбутнє. Українська Церква, як частина соціуму, не може стояти осторонь. Тому ми бачимо, що і вона активно висловлює свою позицію та підтримує мітингувальників - як своєю присутністю на майданах, так і молитвою.

Сьогодні, 4 грудня, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, предстоятель Української Греко-Католицької Церкви привітав духовенство та семінаристів, які прибули до столиці України, та вкотре закликав ревно молитися за нашу Батьківщину. 

"Вітаю всіх наших священиків із різних міст та сіл, які прибули, аби бути зі своїм народом. Вітаю братів-семінаристів, зокрема, з Львівської духовної семінарії, котрі на чолі з ректором та віце-ректором прийшли, аби послужити людям на Майдані. Вітаю всіх вас, які, можливо, як і Пречиста Діва Марія, покинули свої теплі домівки та прийшли сьогодні до столиці України, щоби шукати дорогу до надії, кращого майбутнього для нашої держави та для нашого народу." 

Блаженніший нагадав, що сьогоднішнє свято - одне з дванадцяти найбільших християнських свят. Ми його святкуємо на згадку про те, як 3-річну дівчинку Марію батьки Йоаким та Анна привели у храм, аби віддати її на служіння Богу, - як дяку за ласку батьківства.

"День, який ми сьогодні переживаємо, сповнений не тільки тривоги, а й надії, бо в наших пошуках ми, християни, крокуємо до Бога. Навіть у такий непростий час ми не сходимо з дороги Його заповідей - заповідей любові до Бога і ближнього. Святкуючи свято Богородиці, ми разом з Нею робимо свято понад агресією, насильством, ненавистю. Своїм прикладом ми показуємо дорогу всьому українському народові, яка є дорогою виходу з тієї непростої ситуації, в якій ми опинилися. Бо нема іншої дороги, якою ми повинні йти, окрім дороги Христових заповідей, тієї дороги, якою є Сам Христос. Бо Він сказав: "Я є Дорога, Істина й Життя"", - наголосив Глава УГКЦ.

Він закликав молитися за Україну, за наше європейське майбутнє, і, як багато століть тому князь Ярослав Мудрий ввірив цю землю під Небесний покров Богородиці, зробити те саме сьогодні: довірити через Пречисту Діву Господеві - себе самих та нашу державу. Архиєрей впевнений, що тоді наша тривога перетвориться у надію, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Джерело:   КІРІОС

Немає коментарів:

Дописати коментар