ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 18 вересня 2013 р.

18.09.2013р. Б. / Папа: така є Церква

Папа Франциск
Про Церкву, що, як мати, вказує своїм дітям дорогу, обдаровує їх любов’ю та прощенням і тримає їх у Бозі, говорив Папа Франциск під час сьогоднішньої загальної аудієнції.
 
Продовжуючи розпочаті минулої середи роздуми на тему Церкви як матері, Святіший Отець зазначив, що добра мати вчить нас, як добре пройти життям. Так само робить і Церква, навчаючи Заповідей, а Декалог — підкреслив Папа — є плодом любові Бога. 

«Заповіді заохочують нас не робити собі божків матеріальних, які нас, своєю чергою, поневолюють; вони кажуть, щоб ми пам’ятали про Бога, шанували батьків, були чесні, поважали іншу людину. Спробуйте так їх [заповіді] бачити і сприймати, якби це були слова, повчання, що їх дає мама, аби ми добре прожили життя». 

Папа Франциск зауважив, що коли діти виростають і стають самостійними, то інколи губляться. Однак мама у кожній ситуації зберігає терпеливість, аби підтримувати їх; а коли вони роблять помилки, то завжди вміє їх зрозуміти, бути близько них, аби допомогти. 

«Така є Церква. Вона милосердна мати, яка розуміє, старається завжди допомогти, підтримати на дусі; також і для тих своїх дітей, які збочили і блукають, вона не зачинає дверей Дому. Не засуджує, а дає Боже пробачення». 

Святіший Отець вказав, що як мати здатна молитися за своїх дітей, так і Церква через молитву складає в руках Бога ситуації своїх дітей. Папа запевнив, що Бог не залишається нечулим до наших молитов, і зажди спроможний нас здивувати, коли ми цього не сподіваємося. 

На завершення аудієнції він звернувся до католиків усього світу, аби своїми молитвами включилися у запланований на найближчу суботу (21 вересня) День миру. 

«Заохочую католиків в усьому світі, щоби прилучилися до інших християн і надалі благали Бога про дар миру в найбільш неспокійних місцях нашої планети. Нехай мир, дар Ісуса, завжди перебуває у наших серцях та підтримує рішення й дії керівників народів та всіх людей доброї волі. Включімося всі у підтримку зусиль заради дипломатичного та політичного розв’язання воєнних напружень, які надалі сповнюють неспокоєм». 

Далі Франциск сказав, що його думка скерована особливо до «дорогих мешканців Сирії», чия гуманітарна трагедія може бути вирішена єдино лише шляхом діалогу й перемовин, у пошануванні справедливості та гідності кожної людини, особливо ж тих, хто найбільш слабкий і беззахисний. 

За даними префектури Папського Дому, сьогодні на площі св. Петра зібралося близько 40 тисяч слухачів.
 
За матеріалами: wiara.pl

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар