ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 14 вересня 2013 р.

14.09.2013р. Б. / «Не буває невинного пустослів’я». Папа прирівняв обмову до вбивства

Папа Франциск
Хто погано говорить про свого ближнього, той лицемір, який не має «сміливості поглянути на свої власні вади», – наголосив Папа Франциск у проповіді під час Служби Божої 13 вересня у резиденції Святої Марти у Ватикані. Пустослів’я має «злочинний вимір», бо кожного разу, як погано говоримо про наших ближніх, наслідуємо злочинний вчинок Каїна, – наголосив Папа.
 
На початку проповіді Святіший Отець повторив запитання Ісуса з нинішньої Євангелії: «Чому дивишся на скалку в оці твого брата, колоди ж у власному оці не відчуваєш?» Папа пригадав, що також і апостол Йоан у своєму першому посланні повчає: «Хто ненавидить брата свого, той у темряві, і в темряві він ходить». Хто судить брата свого, той крокує дорогою темряви. 

Святіший Отець підкреслив, що кожного разу, коли у своєму серці осуджуємо наших братів та сестер, або, ще гірше, коли погано про них говоримо з іншими, то стаємо християнами-людиновбивцями. «Коли ти погано говориш про твого брата, то вбиваєш його», – наголосив Папа, додавши, що у наш час, коли говоримо про війни і просимо миру, необхідною є поведінка навернення. Балаканина завжди має вимір злочинності; немає невинного пустослів’я. Наш язик створений, щоб прославляти Господа, а коли ми його використовуємо, щоб погано говорити про наших братів чи сестер, то, тим самим, ми його вживаємо для того, щоб вбивати Бога, Його образ у нашому ближньому. 

Єпископ Риму наголосив, що краще молитись за нашого ближнього чи розпочати якусь покутну практику в його намірі, потім можна й поговорити з особою, яка чимось провинилася, бажаючи їй допомогти, але в жодному разі не можна дозволити собі на пусті балачки про неї, на те, щоб говорити про неї погано перед іншими. «Просімо для нас, для усієї Церкви, благодаті навернення від злочинності балачок до любові, до поблажливості, до лагідності, до великодушної любові до ближнього», – сказав на закінчення Папа. 

За матеріалами: Радіо Ватикану 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар