ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 22 серпня 2013 р.

22.08.2013р. Б. / У річницю Фатімського об’явлення у Ватикані відбудеться Богородичний день

Фатіма
Останнє об’явлення Діви Марії у Фатімі відбулось 13 жовтня 1917 року. Цій даті буде присвячений Богородичний день, який 12 та 13 жовтня цього року відбудеться у рамках Року віри у Ватикані, в присутності Папи Франциска та за участю всіх асоціацій та церковних Рухів, які черпають натхнення з Марійної духовності.
 
Тема Марійного дня – «Блаженна та, що повірила» (Лк 1,45). Його організовує Папська Рада сприяння єдності християн. 

13 жовтня 1917 року Пресвята Богородиця в шостий і останній раз об’явилась трьом пастушкам – Лусії, Жасінті та Франціскові. Появи тривали від 13 травня 1917 року і через цих трьох дітей Божа Мати переказувала людству Свої перестороги. 

На бажання Святішого Отця справжня статуя Фатімської Богородиці (існує також декілька копій цієї статуї, які постійно здійснюють паломництво світом) буде привезена до Ватикану і виставлена для почитання вірними на площі святого Петра та в Марійному санктуарії Божественної Любові (Divino Amore) поблизу Риму. 

Папа Франциск глибоко почитає Пресвяту Богородицю. Достатньо згадати його приватні відвідини Марійної базиліки Санта Марія Мадджоре в Римі вже наступного дня після вибору на Папу, перед і після повернення з Всесвітнього дня молоді в Бразилії. Після свого обрання Папа Франциск звернувся до кардинала Жозе Полікарпо, тодішнього Патріарха Лісабону, з бажанням присвятити свій понтифікат Фатімській Богородиці. Це посвячення кардинал Жозе Полікарпо звершив у Фатімі 13 травня 2013 року. А під час Всесвітнього дня молоді в Бразилії, відвідуючи Марійний санктуарій в Апаресіді, Папа Франциск віддав свій понтифікат під покров Апаресідської Богородиці. 

За матеріалами: Радіо Ватикан 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар