ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

понеділок, 24 червня 2013 р.

24.06.2013р. Б. / Йдіть проти течії і пишайтеся тим, що робите це (повний текст)

Доброго дня, дорогі брати і сестри!

У Євангелії сьогоднішньої неділі знову звучать одні з найбільш вражаючих слів Ісуса: «Бо хто захоче спасти свою душу, той її погубить; а хто погубить свою душу задля мене, той її врятує» (Лк. 9,24).

У цій фразі міститься суть послання Христа, і вона виражена за допомогою вельми дієвого парадоксу, який показує нам Його манеру говорити, ніби дає почути Його голос ... Але що значить «втратити життя за справу Ісуса»? Це може відбуватися двома способами: явно, сповідуючи віру, або неявно, захищаючи істину. Мученики є вищим прикладом принесення себе в жертву за Христа. За дві тисячі років величезна кількість чоловіків і жінок пожертвували життям, щоб залишитися вірними Ісусові та Його Євангелії. І сьогодні, в багатьох частинах світу, є багато, багато,  набагато більше, ніж у перші століття,  багато мучеників, які віддають своє життя за Христа, які йдуть на смерть, щоб не відкинути Ісуса Христа. Це наша Церква: сьогодні в нас більше мучеників, ніж у перші століття! Але є також мучеництво щоденне, яке не веде до смерті, але й воно означає «втратити життя» за Христа, виконуючи свій обов'язок з любов'ю, слідуючи логіці Ісуса, логіці дару, жертви. Подумаймо про це: скільки тат і мам щодня втілюють на практиці свою віру, конкретно приносячи в жертву своє життя заради блага родини! Подумаємо про них! Скільки священиків, монахів, монахинь щедро несуть своє служіння заради царства Божого! Скільки молодих людей відмовляються від своїх інтересів, щоб присвятити себе дітям, інвалідам, людям похилого віку ... І це теж мученики! Мученики кожного дня, мученики повсякденності!

Крім того, є також багато людей, християн і не християн, які «втрачають своє життя» заради істини. А Христос сказав нам: "Я є істина", отже, хто служить істині  служить Христові. Одним з цих людей, які віддали життя за істину, є Іван Хреститель: завтра, 24 червня, відзначається велике свято, торжество його народження. Він був обраний Богом, щоб приготувати шлях Ісусові, і Іван вказав народу Ізраїлю на Ісуса, як на Месію, на Агнця Божого, що взяв на Себе гріх світу (пор. Ів. 1,29). Іван присвятив усього себе Богові та Ісусові, котрого Він послав. Але що сталося в результаті? Він помер за справу істини, коли викрив перелюб царя Ірода і Іродіади. Скільки людей платять дорогою ціною за свою прихильність до істини! Скільки чесних людей вважають за краще йти проти течії, щоб не перечити голосу совісті, голосу істини! Праведники, які не бояться йти проти течії! І ми теж не повинні боятися! Серед вас багато молоді. Вам, молоді, я кажу: Не бійтеся йти проти течії, коли в нас хочуть відняти надію, коли нам пропонують ці спотворені цінності,  які подібні до зіпсованої їжі, якщо її з'їсти, вона викликає отруєння. Ми повинні йти проти течії! І ви будьте в цьому першими! Йдіть проти течії і пишаєтеся тим, що робите це. Вперед! Будьте мужніми і йдіть проти течії! І пишаєтеся цим!

Дорогі друзі, приймемо з радістю це слово Ісуса. Це правило життя, запропоноване всім. І св. Іван Хреститель нехай допоможе нам застосовувати його на практиці. На цьому шляху нам передує, як завжди, наша Матір, Пресвята Марія, Вона втратила Своє життя заради Ісуса, аж до Хреста, і отримала його в повноті, з усім світлом і красою Воскресіння. Нехай допоможе нам Марія краще засвоювати логіку Євангелія.

Після читання молитви Angelus Папа сказав:

Запам'ятайте добре: Не бійтеся йти проти течії. Будьте мужні! І так само, як ми не хочемо їсти зіпсовану їжу, не будемо нести ці спотворені цінності, які гублять життя і позбавляють надії. Вперед! Бажаю всім щасливої неділі! Моліться за мене, і бажаю вам доброї трапези!


Текст взято зі сторінки http://ru.radiovaticana.va




Джерело:   Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар