ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 4 грудня 2012 р.

04.12.2012р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (26.11. – 02.12.)


26 – 28 листопада 2012 року  у Реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії УГКЦ, що в Брюховичах на Львівщині, відбулася науково-практична конференція Патріаршої катехитичної комісії. У зустрічі взяли участь: Владика Петро Стасюк, Єпарх для українців-католиків в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ; с. Луїза Цюпа, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, та  понад 40 учасників з України, Бразилії та країн Європи, зокрема відповідальні за катехитизацію в єпархіях та екзархатах і представники монаших чинів та згромаджень УГКЦ.
 
27 листопада 2012 року:
 Високопреосвященний Владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський звершив чин освячення екуменічної каплиці Архистатига Михаїла у Кінологічному навчальному центрі державної прикордонної служби України (військова частина 2418), що у с. Великі Мости, Львівської області.

 
У Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий відбулася святкова Божественна Літургія, з нагоди святкування Дня Стрийської єпархії УГКЦ.

Цьогоріч духовенство та миряни святкували 12-ту річницю діяльності своєї єпархії, покровителем якої є один із дванадцяти Христових учнів - св. ап. Яків. 

Урочистість розпочалась із торжественної Архиєрейської Літургії, яку очолив Преосвященний Владика Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ при співслужінні духовенства.
 
Свій 89-й день народження святкував Владика Софрон Мудрий, Єпископ-емерит Івано-Франківської архиєпархії. Головною подією святкувань стала Архиєрейська Божественна Літургія в архикатедральному соборі Святого Воскресіння в місті Івано-Франківську. 

Архиєрейську Літургію очолив Владика Володимир Війтишин, Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський. З ним співслужили: Владика Софрон Мудрий; Владика Микола Сімкайло, Єпарх Коломийсько-Чернівецький; Владика Дмитро Григорак, Єпарх Бучацький; Владика Василь Івасюк, Екзарх Одесько-Кримський; та численні священики. Літургію супроводжував співом семінарійний хор «Благовіст».
 
Від 27 до 29 листопада 2012 р. у Римі під проводом Ради Єпископських Конференцій Європи відбувалась зустріч відповідальних за душпастирство серед мігрантів в Європі, темою якої було: «Душпастирство у сопричасті на шляху оновленої євангелізації» і проходить (далі РЄКЄ). У зустрічі взяли участь відповідальні за душпастирство серед мігрантів із 19 країн Європи. Українську Греко-Католицьку Церкву представляв Владика Йосиф Мілян, СУ, єпископ помічник Київської архиєпархії, Голова Пасторально-місійного відділу, та секретар цього Відділу о. Андрій Гах.
 

Перший день паломництва розпочався Архиєрейською літургією у Катедрі святого Володимира –  головному соборі для українців греко-католиків у Франції.
 
30 листопада 2012 року у конференц-залі філософсько-богословського факультету УКУ, що у Львові, з ініціативи Комісії УГКЦ душпастирства охорони здоров’я, відбулася конференція «Роль Церкви у подоланні ВІЛ/СНІДу».

Конференція розпочалася Молебнем за недужих, який очолив Владика Ігор Возьняк, Архиєпископ і Митрополит Львівський. 

 
30 листопада в рамках VI Суспільних днів Української Греко-Католицької Церкви в Інституті журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл «Соціальне сирітство: соціальна відповідальність і солідарність як основа духовності». Круглий стіл організовано УГКЦ спільно з Інститутом журналістики. У ньому взяв участь Блаженніший Любомир (Гузар), Архиєпископ-емерит УГКЦ, від Української Православної Церкви Московського Патріархату о. Георгій (Крючков), інші священнослужителі, викладачі Інституту Тарас Петрів, Алла Вовк та студенти.
 
1 грудня 2012 року Блаженніший Святославзустрівся із священиками Апостольського екзархату для українців католиків у Франції, країнах Бенілюксу та Швейцарії. На зустрічі з духовенством обговорювались питання особливостей душпастирства в екзархаті, катехизації та стратегії розвитку УГКЦ до 2020 року. Глава УГКЦ прибув до Парижу напередодні введення на престол Апостольського екзарха Владики Бориса Ґудзяка. 

Перед тим, вранці, Блаженніший Святослав очолив Божественну Літургію в катедральному храмі Святого Володимира Великого в Парижі.

2 грудня, напередодні введення на престол нового Апостольського екзарха, у Франції, в катедрі Святого Володимира Великого, Глава УГКЦ молився Утреню. Після молитви у супроводі Владики Бориса Ґудзяка та владик УГКЦ він спілкувався з українською громадою.
 
2 грудня у Парижі, в соборі Паризької Богоматері, відбувся Чин інтронізації Владики Бориса Ґудзяка як Апостольського екзарха для українців греко-католиків у Франції, Бельгії, Нідерландах, Люксембурзі та Швейцарії. Божественну Літургію та Чин інтронізації очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук.

У церемонії інтронізації взяли участь Архиєпископ Парижа Кардинал Андре Вент-Труа та Архиєпископ Відня Кардинал Крістоф Шенборн. Божественну Літургію з Главою УГКЦ співслужили єпископи та десятки священиків УГКЦ з різних країн світу. Богослужіння супроводжував хор Львівської духовної семінарії Cвятого Духа «Надія Церкви» та Українського католицького університету «Стрітення». 

 
Про Літургійну молитву, богослужіння добового кола та умови для «ідеального»  молитовного життя на парафіях, днями розповідав Преосвященний владика Венедикт, Єпископ – помічник Львівський під час конференції для греко-католицького екзархату в Угорському містечку Мішкольц.
 
Також до вашої уваги:

ПОСТАНОВИ П’ятдесят восьмої сесії Синоду Єпископів

Правила посту в Українській Греко-Католицькій Церкві

Блаженніший Любомир Гузар: Сьогоднішня влада – це велетень на глиняних ногах, який перебуває в страху перед людьми

Єпископ Михаїл Колтун висловив співчуття з приводу трагічної загибелі офіцерів Військово-Морських Сил Збройних Сил України

 
Слово Митрополита Львівськогона 26-ту неділю по зісланні Святого Духа


Джерело:  Воїни Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар