ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

четвер, 11 жовтня 2012 р.

11.10.2012р. Б. / Питання целібату та рукоположення жінок залишаються незмінними

Позиція Бенедикта XVI щодо неможливості і безглуздості скасування целібату для духовенства в Католицькій Церкві повністю відповідає заявам II Ватиканського Собору і навчанню його попередників на Престолі св. Петра. Це питання не стоїть на порядку денному і не буде стояти в майбутньому. Про це заявив о. Герман Гайслер, керівник Відділу з питань віровчення Конгрегації віровчення в інтерв'ю австрійській «Salzburger Nachrichten». Крім того, роль жінок та їх значення в Церкві, як зазначив теолог, були завжди великими і будуть постійно рости, але не в питанні рукоположення.
 
Целібат в латинській Церкві мав завжди «велике значення», і не буде скасований, заявив уродженець Тіролю о.Гайслер, посилаючись на життя Ісуса. «Священики покликані віддавати себе повністю, до кінця служити Церкві. Не останню роль в цьому відіграє целібат, як більмо на оці світського суспільства. Не забувайте про свого Бога, не забувайте, що існує інший світ, достойний того, щоб на карту поставити все життя», - сказав співробітник ватиканської дикастерії. 

За його словами, не існує можливості для змін у питанні священства жінок. Ще папа Йоан Павло II назвав вчення стосовно цього питання незмінним. Хоча жінки-диякони існували в ранній Церкві, вони не виконували сакраментальних функцій, а займалися в основному благочинністю або допомагали при хрещенні. Навіть Собор не може внести зміни в це фундаментальне питання, заявив о. Гайслер. 

За матеріалами: Католицький Оглядач 

Джерело:    КРЕДО

Немає коментарів:

Дописати коментар