ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

середу, 29 червня 2011 р.

29.06.2011р. Б. / Збірка новин: марення, літеплість, плачі...

Михайло
Михайло Шелудько, прес-секретар Одесько-Кримського екзархату, парохіянин УГКЦ в Одесі люб’язно погодився прокоментувати для "Католицького Оглядача" ситуацію, в якій опинилась УГКЦ:
«Основна проблема є в тому, що Православна Церква присутня в одеській владі, як в міській, так і в обласній. Зрозуміло, що через це вони мають політичний вплив і чинять його на подібні питання як щодо греко-католиків, так і римо-католиків.
Що стосується греко-католиків, то знову починається якесь непорозуміння в плані виділення земельної ділянки, незважаючи на те, що всі документи вже давно є. Раніше потрібно було проходити громадські слухання, сьогодні їх проходити вже не потрібно. Але все одно, влада відкладає це питання під різними зачіпками і дає дуже незрозумілі відповіді на запити наших священиків до міської влади.
Друга річ. Як християнин я знаю, що це була обіцянка Ісуса Христа: «Вас будуть переслідувати, так як мене переслідували». Тому, в принципі, те, що Церква Божа зазнає утисків – це ситуація цілком природна, і можу сказати, що деякою мірою це є свідченням нашого християнства, свідченням того світла, яке випромінює Католицька Церква.
Що робити католикам в цій ситуації? Використовувати ті можливості, які дає держава і Господь Бог. Господь Бог дає нам можливість молитися і працювати на ниві євангелізації, а держава дає нам можливість у законному порядку захищати права віруючих-католиків. Тому думаю, що обидвома цими шляхами треба йти».
Джерело:

Івасюк
Владика Кир Василій (Івасюк) прокоментував для "Католицького Оглядача" ситуацію щодо утисків прав віруючих УГКЦ в Одесі :
„Двадцять років нам просто не дають землі, посилають знов і знов по різних комісіях, вимагають різних узгоджень, а потім кажуть, що то вже неможливо, або дають незрозумілі відповіді. Завдання міської влади — дати землю, це їхній прямий обов’язок. Але незрозумілі сили заважають здійснитися правильному рішенню міської влади.”
„Дуже, дуже прикро, що одеський мер не хоче зустрічатися зі мною, незважаючи на те, що я вже кілька місяців тому офіційно звертався до нього з проханням про зустріч. Жодної відповіді від нього немає. Позиція одностороння, незрозуміла. Я хотів би пояснень від міського голови.”
„Дії нинішнього міського голови я не відділяю від дій попередніх мерів. Ніколи не сприйму відповідь, що винна, мовляв, попередня влада. Ви представляєте місто, а не самих себе, тож саме вам відповідати за всіх.”
„Це є неповага ні до закону, ні до конфесій. Виходить, що церквам треба щось зробити, щоби вимусити владу себе замітити і поважати.”
Джерело:

Людмила
Відомий релігієзнавець Людмила Филипович прокоментувала для "Католицького Оглядача" ситуацію щодо утисків католиків в Одесі таким чином:
«Нема чого від антиукраїнської влади чекати проукраїнських дій. Треба виборювати своє право на існування. Одеса належить до України? Належить! Навіть якщо вона навіть окрема республіка в межах України. Територіально вона знаходиться в межах України, там є люди, які сповідують християнство в його українській інституалізаційній формі, зокрема, греко-католицькій. Вони мають право по Конституції? Мають. Значить вони мають написати відповідну заяву в органи прокуратури і пожалітися на місцеву владу. Так що борітеся - поборете!»
Джерело:
Мандрівники Христа Царя

Немає коментарів:

Дописати коментар