ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

пʼятниця, 22 листопада 2013 р.

22.11.2013р. Б. / У Римі почався тиждень вшанування жертв Голодомору 1932–1933 років в Україні

Голодомор
В італійській столиці почалися заходи в рамках вшанування пам’яті загиблих під час Голодомору 1932–1933 років в Україні.
 
Римський тиждень пам’яті розпочався з виставки «Страчені голодом: невідомий геноцид українців». У палаці Валентіні представлено кілька десятків постерів із документальними архівами та свідченнями очевидців, які пережили голод 1930-х років. Експозиція діятиме до 27 листопада. 

На вівторок заплановано презентацію книжки «Українські зошити» італійського художника Ігорта (Ігоря Тувері). Це збірка графічних малюнків-коміксів про життя в Україні часів комунізму і, зокрема, у період Голодомору. Автор називає свою книжку «репортаж у малюнках», що його він створив на підставі спілкування з очевидцями, побувавши в Україні кілька років тому. 

Одна з найпомітніших подій римського тижня пам’яті — наукова конференція за участі українських та італійських дослідників: із доповідями виступатимуть професори Оксана Пахльoвська, Володимир Сергійчук, Джованна Броджі, Джулія Ламі та інші. 

23 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів, у греко-католицькому соборі св. Софії відбудеться літургія, яку очолить глава УГКЦ Святослав Шевчук. Там само відбудеться панахида за загиблими. 

Наступного ранку, в неділю 24 листопада, представники української громади в Італії візьмуть участь у богослужінні на площі св. Петра. Спільно з Папою Римським Франциском вони молитимуться за жертв голодоморів під час традиційної молитви «Ангел Господній».
 
За матеріалами: Радіо Свобода

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар