ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

вівторок, 19 листопада 2013 р.

19.11.2013р. Б. / Папа: не ходіть за фальшивими месіями!

Папа
Спротив, який зустрічаємо з огляду на віру, є нагодою для свідчення та не повинен віддаляти нас від Господа Бога. На цьому наголосив Папа Франциск, промовляючи до десятків тисяч римлян та гостей Вічного Міста, які заповнили площу св. Петра у Ватикані в неділю, 17 листопада 2013 р., щоб разом із Наступником Святого Петра проказати молитву «Ангел Господній».
 
Святіший Отець коментував євангельський уривок, який розповідає про те, як Ісус передвіщає «останні часи». Ці слова Спаситель сказав у Єрусалимі, спонукуваний тим, як люди говорили про святиню та її красу. А Ісус сказав, що «прийде час, коли від того, що бачите, не залишиться камінь на камені». Відразу прозвучали запитання про те, коли і як це станеться, але Христос переміщує увагу із другорядних на два суттєвих аспекти: слід не дати себе звести фальшивим пророкам, і не можна дозволити, щоб нас сковував страх, а час очікування треба переживати як час свідчення та витривалості. 

«Це Ісусове слово завжди актуальне, також і для нас, що живемо у ХХІ сторіччі», — сказав Святіший Отець, наголошуючи на Христових словах: «Пильнуйте, щоб не дати себе звести. Багато-бо прийдуть у Моє ім’я». «Це, — пояснив він, — заохочення до розпізнавання, до цієї християнської чесноти розуміти, де є Господній дух і де — лукавий. Також і сьогодні, насправді, існують фальшиві “спасителі”, які пробують заступити Ісуса: лідери цього світу, фальшиві святі, також і маги, особи, які намагаються притягнути до себе серця та уми, особливо, молодих». Й Ісус застерігає, щоб не йти за ними, а також допомагає нам долати страх, звільняє нас перед лицем війн і природних катаклізмів від фаталістичних та апокаліптичних наставлень. 

«Другий аспект, — вів далі Папа,  заторкує нас, саме як християн і як Церкву: Ісус передвіщає болісні випробування та переслідування, яких зазнають Його учні задля Нього. Але Він також запевняє: “Навіть волосок із голови вашої не пропаде”. Він нагадує нам, що ми повністю в Божих руках! Спротив, який зустрічаємо з огляду на нашу віру та прийняття Євангелія, є нагодою для свідчення; це не повинно віддаляти нас від Господа, але має спонукати ще більше ввірятися Йому, силі Його духа та благодаті». 

У цьому контексті Святіший Отець скерував думки присутніх до «братів і сестер-християн, які зазнають переслідувань за віру». «Їх — багато. Можливо, — сказав він, — набагато більше, ніж у перші століття. Ісус є з ними. Але також і ми єднаємося з ними через молитву на любов. Ми також захоплюємося їхньою сміливістю та свідченням». 

Врешті, Ісус дає обітницю, яка є запорукою перемоги: «Вашою витривалістю спасете життя ваші». «Скільки-то надії у цих словах! Вони є пригадкою про надію та терпеливість, заохоченням вміти почекати на надійні плоди спасіння», — сказав Папа, додаючи, що «випробування й труднощі є частиною більшого задуму», і незважаючи на трагедії і біди світу, «задум Божого милосердя та доброти здійсниться». 

«Це Ісусове послання, — підсумував Святіший Отець, — спонукає нас задуматися над нашим теперішнім і додає сили для того, щоб відважно та з надією виходити йому назустріч, у супроводі Богородиці, яка завжди прямує вперед поруч із нами».
 
За матеріалами: Радіо Ватикану 

Джерело:   КРЕДО 

Немає коментарів:

Дописати коментар