ЛЮБОВ


ЛЮБОВ
довготерпелива, любов – лагідна, вона не заздрить, любов не чваниться, не надимається, не бешкетує, не шукає свого, не поривається до гніву, не задумує зла; не тішиться, коли хтось чинить кривду, радіє правдою; все зносить, в усе вірить, усього надіється, все перетерпить.
ЛЮБОВ НІКОЛИ НЕ ПРОМИНАЄ! (І Кор.13,4-8)

суботу, 8 лютого 2014 р.

08.02.2014р. Б. / Глава УГКЦ до посадовців США: «Те, що відбувається в Україні, рано чи пізно зачепить кожного американця» (video)

Якщо США і Європа сьогодні покинуть Україну, чи не матимуть проактивної політики, то людство справді може стояти на межі нової «холодної війни».

Про це Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) сказав у програмі «Час тайм» з Вашингтона, відповідаючи на запитання ведучої, які він відчув настрої після зустрічі з американськими посадовцями, що вони готові робити для врегулювання ситуації в Україні і що не готові.

«З нашого боку ми намагалися пояснити, що те, що відбувається в Україні, рано чи пізно зачепить кожного американця. Це не те, що торкається тільки України, чи Європи. Сьогодні йдеться про майбутнє демократії у Європі, Східній Європі, навіть у Росії. Якщо США і Європа сьогодні покинуть Україну, чи не матимуть проактивної політики, то людство справді може стояти на межі нової «холодної війни»», – наголосив Предстоятель Церкви.

На уточнююче запитання, чи мають США проактивну політику, Блаженніший Святослав зазначив: «Гадаю, вони готуються до неї. І ця правда про Україну, події, що відбуваються, небезпека агресії, насильства і втручання з боку нашого північного сусіда, сподіваюся, підштовхуватиме їх до цього», – зауважив Глава Церкви.

Він нагадав, що релігійні конфесії в Україні заявили про свою готовність бути посередниками і миротворцями, бо сьогодні в Україні ніхто не хоче силового протистояння, ніхто не хоче війни. «Війну нам накидають, а українці хочуть миру. Тому одинока альтернатива до силового варіанту вирішення протистояння – діалог. Мирний спротив, мирний протест – ключ до майбутнього України», – підкреслив Глава УГКЦ.



Джерела: Департамент інформації УГКЦ

Воїни Христа Царя

пʼятницю, 7 лютого 2014 р.

07.02.2014р. Б. / Послання Папи Франциска на 29-й Всесвітній День Молоді


Послання Папи Франциска на 29-й Всесвітній День Молоді«Блаженні вбогі духом, бо їхнє царство небесне» (Мт 5,3), – ці Христові слова з Нагірної Проповіді, записані євангелистом Матеєм, стали темою послання Папи Франциска на ХХІХ Всесвітній День Молоді, який цього року відзначатиметься у Квітну Неділю, 13 квітня 2014 р., на місцевому рівні, тобто, в дієцезіях та єпархіях.

У четвер, 6 лютого 2014 р., у Ватикані оприлюднено перше послання до молоді Папи Франциска, який продовжив традицію, започатковану блаженним Іваном Павлом ІІ та підтриману Венедиктом XVI. Після незабутньої зустрічі з молоддю у липні минулого року в Ріо-де-Жанейро, Святіший Отець далі веде діалог з юнаками і дівчатами, пропонуючи протягом трьох років духовного приготування до наступної такої зустрічі у Кракові в 2016 році роздумати над Євангельськими блаженствами, яким присвячені теми ВДМ 2014, 2015 та 2016 років. Цим Папа підтверджує, що вважає Нагірну проповідь Христа головним орієнтиром в житті християнина, покликаного вчинити блаженства конкретною програмою свого життя.

У своєму першому посланні до молоді Папа Франциск пригадує юнакам і дівчатам, що Сам Ісус показав нам шлях, яким слід прямувати, втілюючи Євангельські блаженства у життя. Жити ними в сучасному світі є для молоді справжнім викликом наслідувати Христа, йдучи проти течії та даючи свідчення їхній революційній новизні. Оскільки неможливо бути християнами, і при цьому мати «дріб’язковий» погляд на життя, Святіший Отець закликає молодь відкидати будь-які пропозиції «дешевого щастя» та віднайти сміливість прагнути «справжнього щастя», яке може дати лише Господь Бог.

Входячи у тему цьогорічного Всесвітнього Дня Молоді, Папа пояснює, що означає бути «убогими духом». Сам Ісус обрав шлях пониження та бідності, і з цього випливає наполегливий заклик наслідувати Його, прикладом чого може бути святий Франциск з Ассізі. За словами Святішого Отця, християнська молодь покликана до навернення, до прийняття євангельського стилю життя, позначеного поміркованістю, шуканням суттєвого та конкретною солідарністю до бідних. Адже бідні, як пояснює Вселенський Архиєрей, з одного боку, є «страждаючим Христовим тілом», яке кожен з нас покликаний особисто обійняти, але з іншого – вони можуть стати для нас справжніми вчителями життя, адже вони мають багато-чого запропонувати на загальнолюдському та духовному рівнях.

Папа підкреслює зв’язок між темою ВДМ в Ріо-де-Жанейро: «Ідіть та зробіть учнями всі народи» та євангельським блаженством вбогих духом. Адже, за його словами, «євангельська убогість є фундаментальною передумовою поширення Божого Царства», бо ж саме із найпростіших сердець найчастіше випливає справжня радість, яка є промотором євангелізації.

Святіший Отець також пригадує про тридцяту річницю вручення молоді світу Хреста Ювілейного Року Спасіння, що припадає на 22 квітня. «Саме від цього символічного акту блаженного Івана Павла ІІ розпочалося велике паломництво молоді, яке відтоді не перестає проходити всіма континентами». У цьому контексті Папа Франциск зазначив, що після канонізації, що відбудеться у неділю після Пасхи, святий Іван Павло ІІ «буде великим небесним покровителем ВДМ, засновником та провідником яких він був».

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Джерело:  КІРІОС

07.02.2014р. Б. / Про Літургійні переклади та зміни в молитві "Отче наш" (video)




Джерело: КІРІОС

четвер, 6 лютого 2014 р.

06.02.2014р. Б. / Патріарх Святослав та Патріарх Філарет зустрілися з представниками влади США

Патріарх Святослав та Патріарх Філарет зустрілися з представниками влади СШАКожного року 5 лютого українці Сполучених Штатів Америки зустічаться з представниками влади - конгресменами, сенаторами, представниками Державного департаменту - для того, щоб відстоювати інтереси України. Цей день називають Днем лобіювання України в США.

Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) та Патріарх УПЦ КП (Філарет)  зустрілися з членами Української Конгресової Спілки у Державному департаменті США, - повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на оф. сайт УПЦ КП.

Зустріч розпочалася зі слова очільника Української Конгресової Спілки пані Марсі Кептур, яка наголосила на історичності цього дня, оскільки Предстоятелі двох Українських Церков підтримали захід.

Далі до присутніх звернувся Патріар Філарет, який означив причини, які викликали протест народу та роль Церкви у врегулюванні глибокої кризи.

Патріарх Філарет попросив владу США допомагати Україні, - і у збереженні територіальної цілісності, і у відверненні дефолту, і, найголовніше, у вступі України до Європейського Союзу.

Патріарх УГКЦ Святослав, зазначивши, що протести в Україні не політичні, а викликані вибором майбутнього держави, також закликав владу США бути посередниками у врегулюванні проблем, які турбують Україну.

Наостанок слово мав помічник Державного секретаря Ерік Рубен, з яким Патріарша делегація зустрічатиметься у п'ятницю, 7 лютого 2014 року.

Джерело:  КІРІОС

06.02.2014р. Б. / Передаймо в руки Всевишнього долю нашого народу, – владика Богдан

«Подивімося на ту жінку, яка тихо, смиренно виявляє свою релігійність. Вона віддає в руки Бога всю свою долю і своє життя… Та жінка є образом нашої України, зневаженої, приниженої, на яку сильні цього світу не зважають і мають її нізащо».

Про це 6 лютого 2014 року під час Літургії для працівників Патріаршої курії УГКЦ сказав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. Літургія відбулася в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ у Києві. У Євангелії, яке читається цього дня, розповідається про вбогу вдову, яка пожертвувала на храм дві лепти – увесь свій прожиток.

Владика Богдан закликав усіх споглядати на приклад релігійності євангельської вдови – особи, на яку ніхто не зважав. Проте Господь підносить її і ставить як приклад для своїх учнів, бо каже їм, що в неї є те  цінне і важливе, що вони повинні наслідувати.

Дивлячись на цю вдову, читаючи і слухаючи Боже Слово, ми можемо бути певними: Господь бачить віру цієї вдови, приймає її жертву і підносить та пригортає її до свого серця. «Тож передаймо в руки Всевишнього долю нашого народу, усе, що маємо, від Нього благаючи змилування, помочі та благословення», − закликав владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ

Воїни Христа Царя

середу, 5 лютого 2014 р.

05.02.2014р. Б. / Тижневий огляд: життя УГКЦ (27.01–02.02)

Новини з життя УГКЦ, які відбувалися протягом тижня, що минув:

«Правдива демократія полягає в тому, що влада має служити народу, а не панувати над ним», - сказав владика Тарас Сеньків в прямому ефірі суспільно-аналітичної програми Олега Филика «Іду на ви», 29 січня 2014 року, на Стрийському телеканалі ТРК «Телелан».

В розмові з Преосвященним владикою ведучий порушував актуальні питання, що стосуються подій, які на даний час відбуваються в Україні, а саме - «Євромайдан».

У четвер, 30 січня 2013 р., в Торонто, Канада, упокоївся у Господі на 87-му році життя, 71-му чернечого покликання, 61-му священства та 18-му році єпископства світлої пам’яті владика Корнилій Іван Пасічний, ЧСВВ, вислужений Єпарх Торонто Української Греко-Католицької Церкви в Канаді.


У синодальних засіданнях брали участь єпископи Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та владики Мілан (Шашік), Єпарх Мукачівської греко-католицької єпархії, і Ніл (Лущак), Єпископ-помічник Мукачівської греко-католицької єпархії.

Під час Синоду єпископи відслужили заупокійну Божественну Літургію та Панахиду за  новопреставленим владикою Корнилієм (Пасічним), вислуженим єпархом Торонто (Канада), який помер 30 січня 2014 року Божого.

Головними темами цієї сесії Синоду Єпископів Верховного Архиєпископства були питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні, про підготовку до належного відзначення 25-річчя легалізації УГКЦ в Україні та про затвердження програми Декади місійності на 2014 рік Божий у Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ. 


З 31 січня по 2 лютого у реколекційному центрі Згромадження Найсвятішого Відкупителя (отців редемптористів), що у м. Львові (вул. Замарстинівська, 225), відбувалася зустріч Школи духовності та євангелізації Львівської архиєпархії. Важливо зазначити, що із слухачами Школи духовності зустріч мав Преосвященний владика Степан, екзарх Донецько - Харківського Екзархату, який поділився своїм духовним надбанням у справі голошення Доброї Новини про Ісуса Христа Господа і Спасителя людства.

В неділю, 02 лютого, Згромадження Салезіян святкувало пам’ять свого святого засновника – Преп. Івана Боско. Кульмінацією святкування стала урочиста Свята Літургія, яку очолив Глава і Отець нашої Церкви Блаженніший Святослав у головному храмі української провінції Салезіян – церкві Покрову Пресвятої Богородиці на Личакові у Львові, – де посвятив весь український народ під Покров Пресвятої Богородиці.







З огляду на напружену суспільно-політичну ситуацію в Україні, дана інформація набула широкого розголосу в інтернет-просторі і соціальних мережах, а тому стала предметом численних дискусій і інтерпретацій.

Братія Святоуспенської Унівської Лаври повідомила Департамент інформації УГКЦ про те, що інформація, яка поширюється у ЗМІ не має жодного відношення до особи ієрм. Германа Будзінського. 

«Живе.ТБ» ініціювало телепроект тривалістю 365 днів, у якому щодня впродовж року з'являтимуться думки та висловлювання митрополита Андрея (Шептицького). Автором ідеї є Блаженніший Любомир (Гузар).

Франківський районний суд міста Львова переніс на 7 лютого розгляд адміністративної справи щодо священика УГКЦ, викладача УКУ отця Михайла Димида, який нібито порушив правила дорожнього руху і не зупинився на вимогу ДАІ під час поїздки колони Автомайдану до Межигір’я 29 грудня 2013 року.

Отець М.Димид переконаний, що усі факти проти нього сфальсифіковані і впевнений, що доведе це. Що більше, він подав у суд зустрічний позов за наклеп проти себе на тих, хто це зробив.

Сестри місіонерки Найсвятішого Ізбавителя (редемптористки) організували ланцюг безперервної молитви за Україну.

Стати учасником цієї молитви може кожен, вибравши для себе догідний час для такої молитви і внісши себе до списку, який знаходиться за цією адресою.

Джерело:   Воїни Христа Царя

вівторок, 4 лютого 2014 р.

04.02.2014р. Б. / Папа Франциск: Державний муж не спекулює ні Божим ім’ям, ні своїм народом

Не вживати Бога і людей для самозахисту в хвилинах труднощів, а завжди обирати шлях вручення себе Господеві закликав Папа Франциск під час проповіді, виголошеної в каплиці резиденції «Дім святої Марти» у понеділок, 3 лютого 2014 р., у якій він коментував біблійну розповідь про те, як Авесалом повстав проти свого батька Давида.

Цар Давид переживає випробування «великою зрадою». Причиною його смутку є й те, що також народ повстав проти царя. Якою ж є його поведінка перед обличчям цієї синівської зради? Насамперед, як підкреслив проповідник, Давид, державний муж, «оцінює дійсність такою, якою вона є», усвідомлюючи, що війна може бути жорстокою, викликавши багато смертей, а тому «вирішує не спричиняти смерті свого народу». Він міг воювати проти війська свого сина у Єрусалимі, але постановив не руйнувати Святого Міста. Отож, щоб захиститися, він не зловживає ні Богом, ні своїм народом, що є виявом його любові до Бога і до свого люду.

Вирішивши втекти, цар Давид чинить наступний крок, який має покаянний характер. Він виходить на гору «плачучи», знявши взуття, і такий покаянний шлях чинять всі люди, які залишилися при ньому. Святіший Отець зауважив, що під час цього покаяння цар міг думати про багато різних речей, про свої численні гріхи, усвідомлюючи, що він також не є «невинним». Очевидно, зрада сина не є справедливою, але він також усвідомлює, що не є святим, а тому обирає шлях покаяння. «Давид, – підсумував Папа, – погоджується на траур та плаче. Коли щось подібного трапляється в нашому житті, то ми, інстинктивно, завжди намагаємося виправдовуватися. Давид, натомість, не виправдовується, він – реаліст, тому намагається зберегти Божий ковчег та свій народ, а тому йде покутничим шляхом. Він – великий муж: великий грішник і великий святий. Як ці дві речі можуть поєднуватися? Лише Богові це відомо!».

Під час цього покаянного походу трапилася ще одна подія. Семей, родич царя Саула, вийшов назустріч Давидові, проклинаючи його та кидаючи камінням у нього та тих, що його супроводжували. Один з друзів Давида хотів вбити цього чоловіка, але цар зупинив його, замість помсти обираючи ввірення у Божі руки. «Може, Господь, – каже він, – зглянеться на моє горе й віддасть мені добром замість сьогоднішнього прокльону».

Святіший Отець зауважив, що приклад Давида може допомогти і нам, що також часто переживаємо хвилини темряви і випробування: «Відрадно почути й побачити ці три наставлення: мужа, який любить Бога, любить свій народ і не торгується ними, мужа, який знає, що є грішником і чинить покаянння, мужа, який впевнений у своєму Бозі та ввіряється Йому. Давид є святим, ми вшановуємо його, як святого. Просімо, щоб він навчив нас такого наставлення у поганих хвилинах життя», – підсумував Папа Франциск.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va


Джерело:   Воїни Христа Царя

04.02.2014р. Б. / Послання Папи Франциска на Великий Піст 2014


Послання Папи Франциска на Великий Піст 2014   «Став убогим, щоб збагатити нас Своїм убожеством». Тема Послання Папи Франциска на Великий Піст 2014 року, яке було представлене у Ватикані у вівторок, 4 лютого, бере початок з 9-го рядка 8-ї глави Другого Послання святого Павла до Корінтян, в якому читаємо: «Ви ж знаєте ласку Господа нашого Ісуса Христа, що задля вас став бідним, бувши багатим, щоб ви Його вбожеством розбагатіли» (ІІ Кор. 8,9). Ці слова, які святий апостол Павло звертав до християн Корінту, заохочуючи їх великодушно допомогти потребуючим вірним у Єрусалимі, Папа Франциск запропонував для роздумування під час Великого Посту, ставлячи запитання, що вони говорять нам, сучасним християнам, і що означає для нас заклик до убожества, до убогого життя в євангельському розумінні.

Презентацію документу очолив кардинал Роберт Сарах, Президент Папської Ради «Cor Unum», який, коментуючи слова Папи, сказав: «Це надзвичайне послання, за посередництвом якого Папа Франциск прагне провадити нас шляхом Великого Посту, щоб уся Церква пережила його в усій повноті, усвідомлюючи зобов’язання, яке кожна охрищена людина і кожен пастир повинні мати щодо вірних».

Текст цьогорічного Послання на Великий Піст, першого Папи Франциска, зосереджений на убогості, а, зокрема, на убогості Христа. Святіший Отець часто звертається до цієї теми, а ще раз наголошуючи на християнському наставленні до убогості, він допомагає краще зрозуміти, що таке «убогість», адже християнське бачення бідності не збігається з тим, що часто доводиться чути. Надто часто звертається увагу тільки на соціологічний вимір убогості, під яким розуміють відсутність або недостатність матеріальних засобів, необхідних для щоденного життя. Вибір теми Послання на Великий Піст, за словами Президента Папської Ради «Cor Unum”, вказує, що існує позитивний вимір убогості, адже Євангеліє називає убогих «блаженними».

Папа вказує, чим є Христова убогість, і закликає християн під час Великого Посту, який Церкви східної традиції розпочинають у понеділок, 3 березня, а Римо-Католицька Церква – у Попільну середу, 5 березня, великодушно подбати про матеріальну, моральну та духовну убогість, звіщаючи Євангеліє та виявляючи милосердну любов до потребуючих.

Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Радіо Ватикан.

Джерело:   КІРІОС

понеділок, 3 лютого 2014 р.

03.02.2014р. Б. / Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці

Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці 
Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці 
Патріарх Святослав посвятив український народ під Покров Пресвятої Богородиці 
У храмі Покрови Пресвятої Богородиці Згромадження салезіян у Львові сьогодні, 2 лютого, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук), на прохання сотень віруючих, посвятив український народ під Небесний Покров Пречистої Діви Марії.

«Я сьогодні прибув до цього храму Покрови Пресвятої Богородиці у славному граді Львові, щоб виконати одну важливу дію і місію, про яку мене просили люди… Сьогодні наш народ кричить до небес про справедливість. Мене сотні людей просили, аби я посвятив український народ під Покров Пречистої Діви Марії. Мати наша Небесна, покрови наш святий, ми не маємо більше нікого, хто б нас покрив, немає більше нікого, хто б заступався за нас: зранених, скривджених, зневірених перед Твоїм Сином і Отцем Небесним у Дусі Святому. Покрий нас, захисти, випровадь нас Своїм святим покровом, бо Ти є наша заступниця», – сказав Блаженніший Святослав.

Під час проповіді до вірних Предстоятель Церкви нагадав, що сьогоднішня неділя називається неділею про Закхея. І Літургія нашої Церкви починає нас готувати до Великого посту. У цю неділю «ми чуємо про дуже глибоку й цікаву подію – Ісус Христос в гущавині Свого народу, прийшов шукати те, що загинуло»…

Також, за словами проповідника, у цей день салезіянська родина нашої Церкви сьогодні святкує своє особливе свято – свято преподобного і святого Івана Боска – засновника салезіянського згромадження.

Патріарх Святослав пригадав, що Іван Боско був дуже цікавою особою, бо жив у час, коли змінювалася політична мапа Італії другої половини ХІХ ст., у час, коли переставала існувати Папська держава і Папа Пій ІХ оголосив себе в’язнем Ватикану, у час, коли почалися гоніння на Церкву…

«І ось Господь Бог віднаходить молодого священика, який не боїться бути зі своїм народом. Він іде до в’язниці, шукає молодих хлопців, які прийшли з Півдня Італії шукати праці на Півночі, щоб їх захистити… Таким чином святий Іван Боско став знаком великої Божої присутності серед свого народу, який був у той час заляканий і розбитий. А його місія молодого салезіянського згромадження була місією показати, що ось цей час – непростий, кривавий, але це час спасіння. Сьогодні на цей дім, на це місто зійшло спасіння, бо ми, як Церква, шукаємо те, що загинуло і приводимо до Бога. Церква є зі своїм народом. Церква є джерелом сили того люду», – наголосив Блаженніший Святослав.

Предстоятель УГКЦ нагадав вислів Дона Боска: Сумний святий є сумнівний святий. Бо той, хто вірить у Бога, - каже Архиєрей, - має радість не від політичної безпеки і суспільного порядку, а має радість від того, що Бог є разом з ним, а він є близько Бога.

«Сьогодні на цей дім зійшло спасіння». Як ми сьогодні потребуємо почути ці слова Христові, особливо в час, який переживаємо. У час, який сповнює наші серця тривогою і смутком... у час, коли ллється кров і пропадають люди. У час, коли ми справді не маємо на кого надіятися, тільки на одного Бога. І сьогодні, в цю неділю, постать Івана Боска мені й вам каже: сьогодні на наш народ зійшло Боже спасіння. Тому що Церква є, була і буде зі своїм народом. Буде джерелом його сили і відваги. Тому сьогодні усміхнімося разом з Дон Боском, не сумуймо, наша надія - в Бозі, а Він ніколи не підведе», – наголосив Глава Церкви.

 Про це повідомляє Християнський портал КІРІОС з посиланням на Департамент інформації УГКЦ.

Джерело:   КІРІОС

неділю, 2 лютого 2014 р.

02.02.2014р. Б. / Справу про катування та викрадення активістів Майдану передадуть у Гаазький трибунал


Провідні юристи опозиції збирають документи про катування та викрадення активістів Майдану для подання в Гаазький трибунал.

Про це заявив зі сцени Майдану лідер «Свободи» Олег Тягнибок , повідомляє Еспресо.TV.

«Провідні юристи розпочали збір документів про катування, викрадення для подання до Гаазького трибуналу, оскільки ці злочини підпадають під юрисдикцію цією установи», – заявив О.Тягнибок.

Він також закликав українців долучитися до збору інформації. «Закликаю долучитись до збору інформації. Бо чим більше інформації, тим більша імовірність обвинувачувального рішення в Гаазі. Зазначу, що в Польщі зараз судять колишніх правоохоронців, які били мирних людей 25 років тому. Ця кара прийде і на злочинців, що зараз сидять на Печерських пагорбах», – додав свободівець.

Джерело:  GALNET

Читайте також:

Луценко: записуватися треба не на переговори з Януковичем, а у загони самооборони
http://www.pravda.com.ua/news/2014/02/2/7012373/

Жінки Майдану написали листи Богатирьовій та Лукаш
http://galnet.org/news/98143-zhinky-majdanu-napysaly-lysty-bohatyrovij-ta-lukash

Луценко вважає, що боротьбу потрібно продовжувати: варто змінити систему влади
http://ipress.ua/news/lutsenko_vvazhaie_shcho_borotbu_potribno_prodovzhuvaty_varto_zminyty_systemu_vlady_43517.html

Прокуратура воює навіть із мертвими героями Майдану
http://expres.ua/digest/2014/02/01/101195-prokuratura-voyuye-navit-mertvymy-geroyamy-maydanu

Захарченко вже випрошує у Кабміну реактивні вогнемети, які знищують усе живе на відстані до 800 метрів
http://expres.ua/digest/2014/01/31/101156-zaharchenko-vzhe-vyproshuye-kabminu-reaktyvni-vognemety-znyshchuyut-use

02.02.2014р. Б. / Конгрегація Східних Церков висловила свою підтримку українському народові

«Висловлюємо вам свою близькість у молитві і можливу допомогу в ці часи випробувань і великого болю за український народ і за Церкву в Україні». Про це йдеться у листі-підтримці за підписом кардинала Леонардо Сандрі, префекта Конгрегації Східних Церков, Архиєпископа Циріла Василя, Секретаря Конґреґації, зам-секретаря Монс. Мауріціо Мальвестіті та усіх працівників Конґреґації на ім’я Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава (Шевчука).
 
“Нехай буде сильною молитва до Богородиці, під Покров якої хочемо ще раз віддати наше буття: можливість швидкого приходу бажаного і справедливого поєднання, щоб Нація, в усіх своїх складових, повернулась до життя у спокійній гармонії і мирі, зростаючи у добробуті і на користь найбільш малозахищених”, – бажають у Конґреґації Східних Церков.

Представники Конґреґації висловили сподівання, що все духовенство УГКЦ та всі її вірні й надалі “власною вірою служитимуть усім українцям на добро, на захист гідності людської особи, свободи, солідарності та миру”.

Департамент інформації УГКЦ

Воїни Христа Царя